Rüyada boğulduğunu görmek ahiretten yüz çevirmeye, dünyaya çok düşkün olmaya ve birilerinin kalbini kırmaya delalet eder. Aynı şekilde bir başkasının boğulduğunu görmek de bu anlama gelir. Eğer boğulduğu görülen kişi tanınıyor ise o kişiden bir hayır görülecektir. Fakat yabancı bir kişinin boğulduğuna şahit olan rüya sahipleri için bu rüya uyarıcıdır.

Rüyada Boğulan Birini Kurtarmak

Rüyada birini selden kurtarmak gücün, saygınlığın ve bununla beraber yorgunluğun delaletidir. Boğulurken görülüp kurtarılan kişi, sahip olduğu özelliklere göre bu rüyayı anlamlandırır.

  • Rüyada boğulan bir bebeği kurtarmak büyük fırsatlar elde edecek olmaya,
  • Boğulan bir yetişkini kurtarmak yorucu fakat faydalı çabalara,
  • Boğulan bir yaşlıyı kurtarmak, zamanında gerçekleştirilemeyen şeylerden dolayı pişmanlık hissetmeye işaret sayılır.

Rüyada Sel Görmek

Rüyada şiddetli bir sel akıntısı görmek, iş ya da okul hayatında büyük zorluklar yaşanacağını gösterir. Fakat rüyada su görmenin hayırlı olmasından dolayı, bu rüyayı gören kişiler için hayırlı gelişmeler de söz konusudur. Bununla beraber rüyada görülmüş olan selin yorumu daha çok şerlidir. İmam Nablusi (r.a) Hazretlerinin tabirine göre;

  • Yağmurun meydana getirdiği şiddetli seller bedenin hastalanacağına,
  • Dükkanlara, evlere ve bunlar gibi çeşitli yapılara zarar veren seller toplumsal sorunlara,
  • Şiddetli olmayan seller kazancın artmasına,
  • Suyu kirli olan seller de Allah’ın razı olmadığı bir işe delalet eder.

Rüyada Suya Kapılmak

Rüyada sele kapıldığını görmekle boğulduğunu görmek birbirinden farklı anlamlara gelir. Rüyasında, kuvvetli bir sel tarafından sürüklenip de hayati tehlike yaşamayanlar pek çok sıkıntılarını kolaylıkla atlatacaktır. Ayrıca sel sularının fazla şiddetli olması, rüya sahibinin maddi konuda kayıp yaşayacağı anlamına gelir. Eğer rüyada boğulduğunu görmek söz konusu değil ise tüm bu kayıpları kısa sürede atlatmak mümkün olacaktır.

Rüyada Çocuğunun Boğulduğunu Görmek

Rüyada çocuğun suda boğulduğunu görmek çeşitli anlamlar taşır. Cabir’ül Mağribi (r.a) demiştir ki; rüyada görülen erkek evlat soyun devamına, mülke ve paraya delalet ederken kız evlat yuva içindeki huzura delalet eder. Bu durumda;

  • Rüyada kızının suda boğulduğunu görmek son zamanlarda yaşanacak bazı talihsizliklerin,
  • Rüyada oğlunun suda boğulduğunu görmek maddi kayıpların habercisidir.

Evlatların, içinde boğuldukları su berrak ve temiz ise tüm sıkıntılar kısa süreli olacaktır. Bununla birlikte, rüyada kendi çocuğunu suda boğulurken görmek ve daha sonra çaba ile onu kurtarmak, üstesinden gelinecek sorunlar yaşandığına delalet eder. Rüya sahibi sabır göstermekten vazgeçmemeli ve daima kendine inanmalıdır.

Rüyada Suda Boğulmak

Rüyada boğulduğunu görmek İmam Nablusi (r.a) tarafından hayra yorulmamıştır. Rüyasında boğulduğunu gören kişi, kendisine emanet edilenlere karşı yeteri kadar duyarlı davranmadığı için sıkıntı çekecektir. İmam Nablusi (r.a) Hazretlerine göre; bir hastalığın etkisinden dolayı nefessiz kalıp boğulduğunu gören bir günah işleyecek demektir. Rüyada pis suda boğulmak ise maneviyatın terk edildiğini ve dünya hayatına dalındığını gösterir.

Rüyada Nehirde Boğulmak

Rüyasında, temiz nehir suları içinde boğulduğunu gören kişi büyük kazançlara sahip olacaktır. Elde edeceği kazançlar dolayısıyla rüya sahibinin çevresinde pek çok sahte dost türeyecektir. Bu konuda dikkatli olunması, rüyayı gören kişi açısından çok yararlıdır.

Rüyada Boğulmaktan Kurtulmak

Rüyasında boğulduğu sırada kurtulan bir kişi, mücadele ediyor olduğu pek çok sıkıntısını atlatacaktır. Rüyada boğulduğunu görmek hayır olmamakla beraber, bu durumdan kurtulmayı başarmak iyi şans ve helal rızık anlamına gelir. 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim