Rüyada birinin kör olduğunu görmek, rüya tabircileri tarafından birbirine zıt iki farklı şekilde yorumlanmıştır:

  • Yorumların ilki, rüya sahibinin maddi olarak zarara uğrayacak olmasıdır. Gözünden kaçırdığı bazı önemli ayrıntılar yüzünden maddi kayıpları olacaktır.
  • Diğeri de rüya sahibinin dini açıdan zayıflıyor olmasıdır. Rüya sahibinin ibadet etmemesi ve hayır işlememesi nedeniyle haberci bir rüya olarak yorumlanmıştır.
  • Eğer kişi, iki gözünün birden kör olduğunu görüyorsa, bu rüya kişinin ailesinin huzurunda bazı insanların gözü kaldığının habercisi olabilir.

Rüyada Kör Olmak

Kişinin rüyasında kendini gör olarak görmesi, günah işlemeye delalettir. Rüya tabircileri, rüyada kör olduğunu gören kimsenin dinden ayrılacağını yorumlamışlardır. Kişinin kendine fayda sağlamayacak şeyler yapması olarak da yorumlanmıştır.

Rüyada Kör Edilmek

Rüyada birinin rüya sahibini kör etmesi, etrafında bulunan insanların rüya sahibine engel olduğu ve onu yoldan çıkardığı şeklinde tabir edilmiştir. Rüya sahibi çevresindeki kişileri dikkatli seçmelidir. Eğer bu rüyayı bir âlim görüyorsa, bir toplumda ortalığı karıştıran ve insanları yoldan çıkaran insanların varlığına delalet edilir.

Rüyada Kör Olmanın Psikolojik Yorumu

Kişinin rüyasında kör olması, psikolojik olarak rüya sahibinin iyi niyetli oluşunun bir işareti olarak yorumlanmıştır. Kişi etrafında olan kötü insan veya davranışları görmez, ya da göremez. Herkesin kendi gibi saf ve temiz olduğunu sanması nedeniyle bu rüyayı gördüğü söylenir.

Rüyada Kişinin Kendini Kör Görmesi

Rüya sahibinin rüyada kendinin kör olduğunu görmesi, adım atarken veya bir şeye başlarken dikkatli olması gerektiğinin işareti olarak yorumlanır. Kişi her işi yapmaya atılmak yerine sabırlı olmayı öğrenmelidir. Ayrıca rüya sahibinin etrafında ona zarar vermek için hatalarını kollayan insanlar olduğuna da yorulur. Kişi hem kendini hem de ailesini korumalıdır.

Rüyada Kör Birine Çarpmak

Kişinin rüyasında kör birine çarpıp ona zarar vermesi, bazı şeyleri görmezden gelmesi nedeniyle yapacağı hataların işaretidir. Rüya sahibi eğer imza yetkisine sahip biri ise veya çok fazla insandan sorumlu olduğu bir yerde çalışıyorsa yaptıklarına ve yapmadıklarına dikkat etmelidir. Rüya sahibinin vereceği kararlar geleceğini olumsuz şekilde etkileyebilir.

Rüyada Kör Birine Yardım Etmek

Rüyada kör bir kimseye yardımda bulunmak, rüya sahibi için çok hayırlı yorumlanır. Kişinin belki farkına bile varmadan birine sağladığı yardım sayesinde güzel ve başarılı yerlere geleceğine delalet eder. Bu kişi çok merhametlidir ve hayırda bulunurken eli oldukça boldur.

Rüyada Kör Biriyle Konuşmak

Kişinin rüyasında görmeyen biriyle muhabbet etmesi, hataya düşmeye delalet eder. Kişi bazı önemli konularda vereceği kararları düşünmeden alacak ve bunlardan pişman olacaktır. Başka bir yorumcuda rüya sahibinin kafir biriyle arkadaşlık kuracağına ve bu nedenle de dinden uzaklaşarak yanlış yolu seçeceğine yorumlamıştır.

Rüyada Kör Bebek Görmek

Rüyada bir bebeğin gözlerinin görmediğinin görülmesi, kişinin akrabalarından veya yakın arkadaşlarından biriyle küçük bir mesele yüzünden yıllarca sürecek bir küslüğe delalet edilir. Rüya sahibi karşısındaki kişinin kalbini kıracak ve uzun bir müddet de geri kazanamayacaktır. Bu küslükten sonra da rüya sahibinin hayatı biraz sarsılacak ve düzeni bozulacaktır.

Başka bir yorumcuya göre de rüyada kör bebek görmek, rüya sahibi için aniden açılacak kazanç kapılarına işaret edilmiştir. Ancak bunun için kişi karşısına çıkan fırsatları iyi bir şekilde değerlendirmelidir.

Rüyada Geçici Kör Olmak

Rüyada kişinin geçici bir süre için kör olması, etrafında olan kötülüklere göz yumacağı anlamına gelir. Rüya sahibi yaşanan problemlerin üstünü kapatarak olmamışlar gibi davranacak, ancak olayların sonunda kendi de bundan kötü etkilenecektir.

Editör: TE Bilisim