Bu düşmanlık aile içinde eş veya evlattan olabileceği gibi komşu veya yakın bir akrabadan da gelebilir. Bazen de rüyada çok büyük yılan görmek korkuya delalet edilmiştir.

Rüyada Yılan Sokması

Rüyasında kişiyi yılan ısırması, maddi zorluğa delalet edilmiştir. Kişi güvenmemesi gereken bir kişiye güvenerek hata yapacak ve bu durum da rüya sahibinde maddi sıkıntılara yol açacaktır. Bu nedenle rüya sahibi hesabına dikkat etmelidir.

Rüyada Yılan Beslemek

Kişinin rüyasında bir yılan beslemesi, gözünün önünde olan şeyleri göremediğini şeklinde yorumlanmıştır. Kişinin yakın çevresinde onu kıskanan ve mutluluğunda gözü kalan insanlar olduğu ve bu kişilerden zarar görmeye delalet edilmiştir.

Eğer kişi evinde yılan beslediğini görüyorsa, bu yılan hane içinden bir kişi olarak yorumlanır.

Rüyada Yılan Öldürmek

Rüyada yılan katletmek, rüya sahibinin başarılı olduğunu ve bu başarısını kıskanan kişileri fark ederek kendinden uzaklaştıracağına yorumlanır. Öldürülen yılan ne kadar büyükse, rüya sahibinin karşısındaki düşman da içinde o kadar fazla fesatlık biriktirmiştir.

Rüyada Yılan Sürünmesi

Rüyasında yılanın sürünerek kendine doğru geldiğini gören kişi, düşmanların ayrı ayrı değil güçlerini birleştirerek rüya sahibine zarar vermek istediği şeklinde yorumlanmıştır. Rüya sahibine karşı oluşturulmuş bir tehlikeden haber de veren bu rüya, kişinin kendini koruması için uyarıcı niteliğindedir.

Rüyada Yılan Başı Ezmek

Kişinin rüyasında bir yılanın başını ezmesi, kendine zarar verme ihtimali olan düşmanlarını erkenden fark ederek duruma müdahale edeceği anlamına gelir. Kişi bu durumdan sonra daha fazla güç kazanır.

Rüyada Yılandan Korkmak

Kişinin rüyasında yılan görüp korkması, kişinin düşmanlarıyla ilgili şüphelerinde haklı çıkacağı anlamına gelir.

Eğer kişi rüyasında gördüğü yılandan korkmuyorsa, kişinin mevcut tüm korkularından kurtulacaktır. Bazı alimler de kişinin korkmadığı yılanın aslında kişinin kendi gücü olduğu şeklinde bir yorumda bulunmuşlardır.

Rüyada Ölü Yılan Görmek

Kişinin rüyasında ölmüş yılan görmesi, düşmanlığın sonuna gelmeye delalet edilmiştir. Kişinin mevcutta olan düşmanları kişiye zarar vermeye çalışmaktan vazgeçebilir veya rüya sahibi bu düşmanlığın farkına varırsa kendi müdehale ederek zarar görmeden işin içinden çıkabilir.

Rüyada Yılan Yakalamak

Rüya sahibinin rüyasında yılan yakalaması, güç ve kudret sahibi olmaya yorumlanır. Bu rüyayı gören kişiler yakın zamanda bugüne kadar çalıştıklarının karşılıklarını alarak makam sahibi olacaklardır.

Rüyada Farklı Renkli Yılanlar Görmek

Kişinin rüyasında gördüğü farklı renkte yılanlar, renklerine göre farklı anlamlar içermektedir:

  • Rüyada siyah yılan görmek, güçlü bir düşmana sahip olmayı temsil eder.
  • Rüyada beyaz yılan görmek, görülen siyah yılanın tam tersi anlam içererek güçsüz bir düşmana yorumlanır. Rüyada beyaz yılan gören kişilerin düşmanları genelde kuvvetsizdir ve rüya sahibine zarar vermezler.
  • Rüyada sarı yılan görmek, rüya sahibinin düşmanının hastalığına yorulur. Düşman hastadır ve yakında hayatını kaybedecek, rüya sahibine zarar veremeyecektir.
  • Rüyada yeşil yılan görmek, rüya sahibinin düşmanının aynı zamanda dine de düşman olduğuna yorumlanır. Bazı alimler de rüyada görülen yeşil yılanın eli yüzü temiz bir insanı delalet ettiğini söylerler. Bu düşman kendini çok iyi gizler ve rüya sahibinin aklına o kişinin düşmanı olabileceği gelmez. Bu düşman rüya sahibine içten içe sinsilikle kin besleyecektir.
  • Rüya sahibi eğer çok renkli bir yılan görüyorsa veya gördüğü yılanın rengini hatırlamıyorsa, bu rüya sahibinin çevresinde dolaşan sinsi kimseler olduğuna yorumlanır.
Editör: TE Bilisim