İsrail- Filistin geriliminde iki tarafın da can kayıplarından derin üzüntü duyduklarını ve Filistin halkının da tıpkı İsrailliler gibi güvenlik hakkı olduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, çok sayıda sivilin ölümüne neden olan İsrail'in saldırılarını doğrudan kınamaktan kaçındı.

“KATLEDİLEN ÇOCUKLARI GÖRDÜM”

Price, bir gazetecinin "Filistinlilerden İsrail'e yönelik roket saldırılarını kınadınız ama dün İsrail saldırılarında öldürülen çocuklar konusunda bir kınama yapmadınız. Öldürülen çocukların resimlerini gördünüz mü? Bu konuda Bakanlık olarak diyeceğiniz bir şey var mı?" şeklindeki sorusuna, "O resimleri gördüm. O resimlere bakıp acı hissetmemek zor. İşte tam da bu yüzden bugün sivil yaşamı korumak için sınırlama ve gerginliği azaltma çağrısında bulunduk." şeklinde yanıt verdi.

Israrlı sorulara rağmen İsrail'in Gazze saldırılarını kınamayan Price, düne göre ellerinde daha kesin bilgilerin olduğunu ve hatta bugün daha rahatsız edici gelişmeler gördüklerini ifade etti ancak Filistinli çocukların öldürülmesi konusunda ise sadece derin üzüntü duyduğunu belirtmekle yetindi.

NET İFADELER KULLANMADI!

Price, Filistinlilerin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde İsrail tarafından evlerinden edilmesine ilişkin bir soruya ise "Açıkçası, bu konudaki görüşlerimizi açık bir şekilde ortaya koyduk. Birçok konuda olduğu gibi buradaki pozisyonumuz da orada nesiller boyunca yaşayan Filistinli ailelere şefkat ve insani bir tavırla muamele edilmesi gerektiği yönündedir." ifadeleriyle cevap verdi.

Kudüs'ün statüsüne ilişkin bir soruya ise Price, bu konunun daha sonra iki taraf tarafından müzakere edilerek nihai karara bağlanacak bir konu olduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilisim