Rüyada kendi saçının başkası tarafından kesildiğini görmek bir konuda yanlış karar almanın ya da beklenmedik şekilde sıkıntılardan kurtulmanın habercisidir. Bununla birlikte, rüyasında saçını kestiren kişinin hayırsız bir yolculuğa çıkarak ardında bıraktığı kişileri üzeceği de tabir edilir. Rüyada saç kestirmek, daha çok hayırsız bir durum olduğu için rüya sahibi alacağı kararlar konusunda dikkatli davranmalıdır.

Rüyada Saçın Zorla Kesilmesi

Kendi rızası olmadan saçının kesiliyor olduğunu görenler, çok eski zamanlarda yaptıkları hatalı seçimlerin bedelini yakın bir zamanda ödeyeceklerdir. Rüyada kuaförde saç kestirmek, saçların zorla kesiliyor olmasından daha hayırlıdır.

Rüyada Birinin Saç Kestirdiğini Görmek

Rüyasında herhangi birini tıraş olurken gören rüya sahipleri, iş ya da okul hayatlarında önemli değişiklikler yaşayacaktır. Gerçek hayatta alışılmış olan saç veya sakal tipinin haricinde, daha farklı bir görünüme sahip olarak rüyada görülen kişiler, maddi konuda büyük olaylar yaşanacağının habercisidir.

Rüyada Saçlarının Döküldüğünü Görmek

Rüyada saç dökülmesi, planı yapılmış olan pek çok şeyin kötü sonuçlanması demektir. Rüyasında elini başına götüren ve elinde pek çok saç teli kaldığını gören birileri, yakın zamanda büyük hayal kırıklıkları yaşayacaktır. Bu durumda rüya sahibinin herkese güvenmemesi önemlidir.

Rüyada Bıçakla Saç Kesmek

Rüyada saçını makine ya da makas harici bir eşya ile kesen kişi, bir konuda yanlış yaparak yakınlarının güvenini kaybedecektir. Fakat bu hatadan sonra rüya sahibi yanlışını anlar ise pek çok hayırlı gelişme ortaya çıkacaktır. İmam Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyada, kesilen saçın tekrar uzamaya başlaması iyi talihe delalet eder. Böylesi birinin ömrü hem uzun hem de hayırlı olur.

Rüyada Saç Boyatmak

Rüyada saçını boyatmak, ortaya çıkması istenmeyen çeşitli durumların habercisidir. Bu rüyayı gören kişi;

  • Eğer erkek ise büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaktır.
  • Kadın ise hatasını anlayıp problemin çözülmesi için çabalayacaktır.
  • Ayrıca rüyasında saç boyatan bir kişi bazı hayırlı değişimler yaparak hayatını güzelleştirebilir. Bu rüya, diğer pek çok rüya gibi hem iyi hem de kötü tabirleri bulunan bir rüyadır.

Rüyada Saç Görmek

Rüyasında, kesilmiş halde bir tutam saç görenin eline yakın zamanda para geçecektir. Kendi saçını uzamış halde görenler ise İmam Abdülgani Nablusi (r.a) tabirine göre çok uzun bir ömre sahip olur. Fakat rüyada görülen saç, şu durumlarda şerrin habercisidir:

  • Saçın uzun ve bir o kadar dağınık olması,
  • Saçın kirli olması,
  • Saç üzerinde haşere ve benzeri çirkin canlıların bulunması,
  • Rüyada görülen saçın kopmuş bir başa ait olması.
  • Bu gibi çeşitli durumlar, mal kaybına ve yaşanacak olan büyük aksiliklere işaret eder. Rüyada saç kestirmek, dağınık ve kirli saç görmekten çok daha hayırlıdır.

Rüyada Birinin Saçını Kesmek

Rüyasında bir berber gibi saç kestiğini gören, uğraştığı işlerde büyük kazançlara nail olur. Ayrıca bu rüyayı gören kişi;

  • Tüccar ise malı çoğalır,
  • İşçi ise işverenin gözüne girer,
  • Öğrenci ise okulunu başarı ile tamamlayıp hayırlı işlere sahip olur,
  • Fakir ise büyük bir rızık bularak nasiplenir.

Rüyada Sakal Tıraşı Olmak

Rüyada sakal kesmek çok hayırlıdır. Bu rüya, bekarlar için evliliğin habercisidir. Evli ya da kadın olan rüya sahipleri, rüyalarında uzun sakallara sahip olduklarını görürseler bu durum bir yolculuğa işaret sayılır. Rüya sahipleri, kısa zamanda bir yolculuğa çıkacak ve bu yolculuktan mutlu şekilde döneceklerdir. Rüyada saç kestirmek ile kıyaslandığında, sakal kesmek ya da kestirmek daha hayırlıdır.

Editör: TE Bilisim