Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans aracılığıyla düzenlenen ve 81 ilin AK Parti teşkilatıyla bayramlaşma programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Filistin konusundaki tavrının ilkesel olduğunu belirterek, “Dün Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ı ve işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesini hangi şevkle desteklemişsek, bugün Kudüs’te ve Filistin şehirlerinde yaşanan zulme karşı da aynı hissiyatla harekete geçiyoruz.

Dün Suriye sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna nasıl izin vermemişsek bugün de Mescid-i Aksa’nın mahremiyetine uzanan ellere aynı kararlılıkla karşı çıkıyoruz. Tüm dünya görmezden gelse bile İsrail’in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarih boyunca bu topraklarda dökülen kanların ve yaşanan acıların dalga dalga tüm dünyayı içine çektiğinin görüldüğünü vurguladı.

“BMGK GEREKEN ADIMLARI ATMALI”

Hangi inançtan, kökenden, mezhepten olursa olsun herkesin, her devletin ve her kurumun bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “BM Güvenlik Konseyi’nin genel kurulda alınan kararlara uygun şekilde süratle Kudüs’te barışı ve huzuru sağlayacak adımları atması şarttır. İslam İşbirliği Teşkilatı da derhal somut ve etkin bir tutum almazsa kendi varlığını inkar etmiş olacaktır.

Türkiye olarak BM bünyesinde bu doğrultuda başlatılacak her girişime aktif destek vermeye, barış için sorumluluk üstlenmeye ve fedakarlık yapmaya hazırız. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki, her ne yapılacaksa derhal yapılmalıdır. Aksi takdirde ortaya çıkacak tablonun vahim sonuçlarıyla yüzleşilmesi kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

-Erdoğan’dan Filistin diplomasisi

-İsrail'in kayıpları

Editör: TE Bilisim