Seyahat yasağı 2021 ne zaman kalkacak? Koronavirüs seyahat yasağı kalkıyor mu? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşme takvimiyle ilgili yaptığı açıklamada pazartesi gününü işaret edince vatandaşlar seyahat yasaklarıyla ilgili birçok soruyu araştırmaya başladı. Peki, Seyahat yasağı 2021 ne zaman kalkacak? Koronavirüs seyahat yasağı kalkıyor mu? İşte tüm detaylar haberimizde…

SEYAHAT YASAĞI 2021 NE ZAMAN KALKACAK?

Herhangi bir zorunlu hali (taburcu olma veya doktor randevusu bulunma, yakınının vefatı, bulunduğu şehirde kalacak yerinin olmaması, merkezi sınavlara katılım, askerlik hizmetini tamamlama, sözleşmeye davet yazısı alma ve cezaevinden salıverilme) bulunmayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak toplu ulaşım araçlarını (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) kullanmak suretiyle mümkün olabilecektir. Şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler seyahat güzergahı ve zamanı ile sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

Söz konusu kısıtlamaların, Ramazan Bayramının sonuna kadar devam edecek ve 17 Mayıs günü sona erecek. Bu kapsamda yeni kararlar alındığı takdirde haberimizde yer vereceğiz.

KORONAVİRÜS SEYAHAT YASAĞI KALKIYOR MU?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerin dışında kalan (sokağa çıkma ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmayan) zaman aralıkları içerisinde kalmak kaydıyla özel araçlarla şehirlerarası seyahat yapılabilecektir. Ancak bu tür özel araçlarla şehirlerarası seyahatlerin sokağa çıkma kısıtlamasının başlama saatlerine göre planlanması gerekmekte olup varış şehrine ulaşılamamış olsa bile sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında seyahat izin belgesi olmaksızın şehirlerarası seyahatin sürdürülmesine müsaade edilmeyecektir.

Editör: TE Bilisim