Kassam Tugayları kimdir, nedir? Kassam Tugayları hangi ülkeye ait? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Sosyal medyanın en çok konuşulan başlıklarından biri İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları oldu. İsrail’in attığı bombalı saldırılar neticesinde Kassam Tugayları tarafından karşılık verilen atışlarda vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Kassam Tugayları kimdir, nedir? Kassam Tugayları hangi ülkeye ait? İşte Kassam Tugayları hakkında tüm merak edilen detaylar haberimizde…

KASSAM TUGAYLARI KİMDİR, NEDİR?

İzzeddin el Kassam Tugayları işgalci İsrail tarafından tespit edilmeyi zorlaştırmak için dağınık ve hücresel bir yapıdadır. Herkes herkesi tanımaz. Buna bölüm sorumluları da dahildir. İntifada gibi toplu eylemlerde bölüm sorumluları, kendilerine bağlı savaşçıları harekete geçirir. Savaşçılarının bazıları Lübnan'ın güneyinde Hizbullah tarafından eğitilmiştir.

KASSAM TUGAYLARI HANGİ ÜLKEYE AİT?

İşgalci İsrail’in Gazze şehrine yaptığı saldırılar sonrasın füzelerle karşılık veren İzzeddin el Kassam Tugayları, Hamas'ın silahlı koludur. Hamas'ın silahlı kanadına bu ismin verilmesinin nedeni, İzzeddin El Kassam'ın Filistin'in bağımsız ve İslâmi bir ülke olması için fikren harekete geçen ve ardından da bu mücadelesini silahlı direnişe çeviren ilk eylemci olmasıdır.

Editör: TE Bilisim