Tepsi içinde değil de daha başka kaplarda görülmüş pek çok tatlı da aynı şekilde yorumlanır. Şeker ya da şekerli gıdalar, gerek eski dönem İslam alimleri tarafından gerek modern tabirciler tarafından hep iyi bir işaret olarak kabul edilmiştir. Rüyada tatlı görmek, İmam Abdülgani Nablusi (r.a) ve Cabir’ül Mağribi (r.a) Hazretleri gibi saygın alimler tarafından;

·        Meşru yollar ile kazanılan helal mal,

·        Manevi olgunluğa erişme,

·        Maddi kazancın artmasından dolayı yükselen refah,

·        Sağlık,

·        Müjdeli haber,

şeklinde tabir edilmiştir. Ayrıca rüyada yenen ya da görülen tatlının cinsi, yorumlar üzerinde çeşitli farklılıklar meydana getirebilir.

Rüyada Şerbetli Tatlı Görmek

Rüyada şerbetlenmiş tatlı yemek, eğer var ise borçların kapatılacağını ve maddi yarar sağlayabilecek her türlü gelişmenin kısa sürede ortaya çıkabilecek olduğunu haber verir. Saydam renkli, berrak bir şerbetin tatlı üzerinde yavaş yavaş gezdirildiğini görenler, almayı bekledikleri müjdeli haberi yakında alacaktır.

Fakat yağ ve benzeri malzemeler eklenmesinden dolayı rengi sarıya çalan bir şerbetin tatlıya dökülmesi, sağlık sorunlarına karşı rüya sahibinin dikkatli olması gerektiğini bildirir. Çünkü sarı renkli yiyecekler, İmam Abdülgani El Nablusi (r.a) tarafından sağlık ile alakalı problemler olarak tabir edilmiştir.

Rüyada Sütlü Tatlı Görmek

Süt ve süt ürünleri genel olarak hayırlı şeylere delalet eder. İmam Abdülgani El Nablusi (r.a) bu konuda der ki; rüyada görülen ekşi yoğurt dışında tüm süt ürünleri bolluğun ve helal rızkın alametidir. Bununla birlikte Hz. Danyal (a.s), rüyasında süt ya da sütlü bir yiyecek görenin harama karışmadan kısa sürede zengin olabileceğini buyurur. Rüyada sütlü tatlı yemek, müjdeli haberlerin birbiri ardı sıra geleceğini ve rüya sahibinin bereketli bir zamana girecek olduğunu gösterir. Ayrıca rüyada görülen sütlü tatlılar, şerbetli tatlılara göre daha hayırlıdır. Çünkü süt, Kur’an – ı Kerim’de açıkça sözü edilen besinlerin başında gelir.

Rüyada Tatlı Dağıtmak

Tatlı dağıtımı, hayırlı bir şeyler yaşandığında gerçekleştirilen geleneksel bir uygulamadır. Rüyada tatlı dağıttığını görmek ise doğrudan doğruya cömertlik ve iyi huy ile ilişkilidir. Pek çok İslam alimine göre, rüyasında bir başkasına ikramda bulunan kişinin saygınlığı artar ve kötü huyları teker teker düzelir. Bununla birlikte, rüyada tatlı görmek ve yemek ise daha çok maddi açıdan iyileşmeye delalet eder.

Rüyada Pasta Görmek

Pasta, İtalya başta olmak üzere daha çok Güney Avrupa’da yer alan ülkelerin geleneğine has bir yiyecektir. Günümüzde dünyanın her tarafında birbirinden farklı türleri tüketilen pastalar, İslam’ın erken dönemlerinde henüz yaygın olmadığı için rüyada pasta yemek konusunda İslam alimleri hüküm vermiş değillerdir. Fakat modern tabirciler, rüyada görülen pastanın maddi ve manevi huzura delalet ettiğini söylerler.

Rüyada Kuru Pasta Görmek

Kuru pasta ve benzeri ikramlık yiyecekler, rüyayı gören kişinin hayırlı çabalar içinde olduğuna delalet ediyordur. Eğer rüya sahibi;

·        Tanıdığı biri ile kuru pasta yemiş ise ondan yardım görür.

·        Yabancı biri ile kuru pasta yemiş ise yolculuğa çıkar.

Rüyada kuru pasta görmek ve yemiş olmamak ise evlilikle alakalı güzel gelişmelere delalet eder.

Rüyada Şeker Yemek

Şeker, İmam Nablusi (r.a) tarafından hayrın habercisi olarak yorumlanır. Rüyada şeker yemek, kısa zaman içinde çok fazla hayırlı haber alınacağına delalet eder.

Rüyada Çikolata Görmek

Rüyada tatlı görmek, bu yiyecek türünün ham maddesi olan şekere dair güzel yorumlar yapıldığı için çok hayırlıdır. Yaklaşık olarak on altıncı yüzyıldan sonra yaygınlaşan çikolatada da şeker bulunduğundan, rüyada çikolata yemek mutluluğun ve müjdeli haberlerin işareti sayılır. Fakat tarihsel açıdan incelendiğinde, eski İslam alimlerinin bu konu hakkında herhangi bir hükmü mevcut değildir.

 

Editör: TE Bilisim