Şehade İbrahim / Özel Haber

İsrail insanlık dışı bir şekilde Gazze’ye saldırıyor. Önceki gece savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırılarda 8’i çocuk 33 Filistinli daha şehit oldu. Son saldırılarla birlikte şehit sayısı 55’si çocuk, 31’i kadın 188’e yükseldi. İşgal altındaki Filistin’in başkenti Kudüs’te ve Batı Şeria’da da saldırılarını sürdüren İsrail, Batı Şeria’da 1’i çocuk 4 kişiyi şehit etti.

SALDIRGANLIK KORKUDAN!

Kendilerini üstün ve seçilmiş ırk olarak gören Yahudilerin saldırganlığının altında korku yatıyor. Tüm dünyanın kendilerine düşman olduğuna inanan ve bunu yanı sıra diğer insanların kendilerine hizmet etmek zorunda olduğunu düşünen anlayış siyasilerin söylemlerine de yansıyor. Eski Din Hizmetleri Bakan Yardımcısı Haham Eli Ben-Dahan 2013’te yaptığı, “Bütün Filistin halkının düşman olduğunu anlamanın nesi bu kadar korkunç? Hepsi birer savaşçı, hepsi düşmanımız. Hepsinin kanını dökeceğiz” ifadeleri ile bu gerçeği gözler önüne seriyor. Halen Ulaştırma Bakanlığı yapan, Miri Regev ise “Bizimle birlikte olanlar her şeyi hak ediyor, ama bize karşı olanlar baltayla kafalarının kesilmesini hak ediyor” sözleri ile Siyonistlerin çürük anlayışının hangi boyutlara ulaştığını gösteriyor.

‘OPERASYONLAR DURDURULSUN’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırmaya devam edeceklerini söylese de bu saldırganlığın temelinde korku var. Alınan bilgilere göre, İsrail ordusundaki bazı üst düzey askeri yetkililerin, abluka altındaki Gazze’ye yönelik askeri operasyonun durdurulmasını ve ateşkes yapılmasını istediği belirtiliyor. Adı açıklanmayan söz konusu askeri yetkililer, İsrail’in operasyonu sürdürmenin bedelini ödediğini ve kimsenin girmek istemediği bir kara manevrası riskini alabileceği görüşünü dile getiriyor.

“Hamas kazanacak”

İsrail’deki İsrail’deki bazı savunma birimi, kara manevrasına Hamas’ın beklenmedik bir karşılık vermesinden endişe ettiklerini ifade ederken, askeri yetkililer de İsrail’in (Gazze’deki) saldırılarının etkinliğinin azaldığını düşünüyor. İsrail eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman da İsrail’in başlattığı operasyona tepki gösterdi. Savaşa gerek olmadığını belirten Liberman, Hamas eninde sonunda savaşı kazanacak. İç cephemizi açığa çıkardık ve dünya şunu diyecek: Eğer İsrail’in Hamas’a karşı hali bu ise, Hizbullah veya İran’a karşı hali ne olacak?” Öte yandan, İsrail’in ABD’nin baskısıyla ateşkesi gündeme aldığı öne sürüldü. Gazze’nin alt yapısına zarar vermek isteyen İsrail’in ise bir süre daha saldırılara devam edeceği öngörülüyor

Editör: TE Bilisim