Semt pazarları hangi günler kurulmayacak? Yeni yasaklarda pazaryerleri açılacak mı? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Tam kapanma uygulanmasının bu sabah saatleri itibarıyla sona ermesi sonrasında esnafın yüzü gülmeye başladı. Dükkanları günlerdir açamayan vatandaşlar Pazar yerleri hakkında sıkça araştırdığı Semt pazarları hangi günler kurulmayacak? Yeni yasaklarda pazaryerleri açılacak mı? Soruların yanıtını araştırınca detayları sizler için haberimizde derledik. İşte tüm detaylar haberimizde…

SEMT PAZARLARI HANGİ GÜNLER KURULMAYACAK? YENİ YASAKLARDA PAZARYERLERİ AÇILACAK MI?

Türkiye'de tam kapanmanın sona ermesinin ardından kademeli normalleşme sürecine girildi. Bu süreçte pazar yerleri de Pazar Genelgesi'ne uygun şekilde açılmaya başladı. Küçükçekmece İnönü Semt Pazarı da kuruldu. Tezgahlarını açan pazarcılar memnuniyetlerini dile getirdi. Vatandaşlar ise alışverişlerini yaptı.

Pazarların açılmasından mutlu olduğunu ifade eden esnaf Mustafa Koç, “Mutlu olacağız tabii yani. Pazara çıkmasaydık ne yapacaktık? Mutlu muyuz mutluyuz tabii ki. Sonuçta işimizin gücümüzün başındayız. Bu bizim için tabii ki büyük bir mutluluktur” dedi.

SEMT PAZARLARI HANGİ GÜNLER KURULMAYACAK?

Pazar yerleri Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara uymak kaydıyla hafta içi saat 07.00-19.00 arasında faaliyet gösterebilecek. Hafta sonları ise pazarlar kurulmayacak.

Editör: TE Bilisim