Serdengeçti nedir, ne demek? Serdengeçti ne anlama geliyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Osmanlı askeri sistemine kadar dayanan serdengeçti kelimesinin anlamı birçok kişi tarafından sorgulanan serdengeçti hakkında merak edilen detayları araştırdık. Peki, Serdengeçti nedir, ne demek? Serdengeçti ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

SERDENGEÇTİ NEDİR, NE DEMEK? SERDENGEÇTİ NE ANLAMA GELİYOR?

Anlamı Osmanlı askeri sistemine kadar dayanan serdengeçti kelimesinin anlamı birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Osmanlı döneminde, savaşta düşman arasına dalmak için gönüllü yazılan askere denilen serdengeçti hakkında bilgileri merak ediliyor. İşte detaylar.

Serdengeçti, Osmanlı askeri sisteminde; Akıncılar içinde düşman ordusu içine girmek ve muhasara altındaki kalelere dalmak için gönüllü yazılanlar hakkında kullanılan bir tabirdir. Bunlar ellerinde kılıçları tehlikeli işlere daldıkları için "yalınkılıç” ya da "dalkılıç" olarak da anılır. Düşman ordusunda kilit noktalara hücum ederek savaştıkları için dönmelerinden ziyade şehadetleri muhakkak olduğu için Serdengeçti ismi almışlardır.

Anadolu parsı kürkünden kıyafetleriyle akıncılar içerisinde kolaylıkla tanınabilirler. Ayrıca düşman askerlerini korkutmak için taktıkları kuş tüyleriyle süslenmiş miğferleriyle bilinirler.

Editör: TE Bilisim