Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin rektörleri, yayımladıkları bildiriyle, İsrail saldırısı altındaki Filistinliler için adalet ve insan hakları çağrısı yaptı.

Türkiye'deki 189 üniversitenin rektörünün imzasının bulunduğu bildiri, OSTİM Teknik Üniversitesinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna ilan edildi.

Üç dilde hazırlanan bildiriyi Türkçe olarak İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, İngilizce olarak Hitit Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Arapça olarak Gazi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız okudu.

İSRAİL SOYKIRIMINA TEPKİ

Bildiride, İsrail'in Gazze şeridinde yerleşik sivil ve savunmasız Filistinlilere yönelik uygulamalara, yaşam hakkını ortadan kaldıran şiddet, baskı ve saldırılara bir yenisini daha eklediği, bebek, çocuk, kadın ve yaşlılar dahil çok sayıda masum sivili öldürdüğü, yaraladığı ve evsiz bıraktığı vurgulandı.

Bildiride İsrail'in insan haklarını umursamadığı, dünya toplumunun gözü önünde sistematik bir soykırım yoluyla bebek, çocuk, kadın ve yaşlı gözetmeden sivilleri öldürmeye, evlerini ve topraklarını gasp etmeye, tarım alanlarını yok etmeye devam ettiği belirtildi.

ODTÜ, BOĞAZİÇİ DE İMZALADI

Bildiride, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar dahil Türkiye genelindeki 189 üniversitenin rektörünün imzası bulunuyor.

14 ÜNİVERSİTE İMZA ATMADI!

Öte yandan imza kampanyasına katılım çağrısı yapılmasına rağmen 14 üniversite yönetimi İsrail’in katliamlarına karşı hazırlanan bildiriye imza atmadı. İsrail'e karşı Filistin'e destek bildirisini Acıbadem Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Arel Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, TED Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi imzalamadı.

Editör: TE Bilisim