Özel uçakla yerel saatle 19.15'te Ercan Havalimanı'na inen Fuat Oktay, KKTC Başbakanı Ersan Saner, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Çok sayıda Kıbrıslı Türk de ellerindeki Türkiye ve KKTC bayraklarıyla Oktay'ı karşılayarak sevgi gösterisinde bulundu. Oktay ve beraberindekiler, yapımı süren Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

TÖRENE KATILACAK

Ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kıbrıs'ın su meselesini kökünden çözmeye yönelik çalışmalar çerçevesinde, tarım alanlarında yaşanan sulama sorununu ortadan kaldırmak için başlatılan ve inşaatı tamamlanan "KKTC Sulamaları İletim Tüneli Işık Görünme Töreni"ne katılacak.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ FEDERASYONU DA KARŞILADI

Fuat Oktay Kıbrısziyaret ettiğinde Kıbrıs Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından da karşılandı. Yönetim Kurulu Üyeleri ile muhabbet eden Fuat Oktay uluslararası öğrenciler ile ümmet coğrafyasının genişlediğine dikkat çekerek  "Hepimiz bir milletiz." dedi. 

Editör: TE Bilisim