Modus Vivendi nedir, ne demek? Modus Vivendi ne anlama geliyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Demokrasi ve diplomasi gibi alanlarda sıkça kullanılan ancak kelime olarak ne anlama geldiğini herkesçe az bilinen Modus Vivendi sözcüğüyle ilgili detayları sizler için haberimizde derledik. Peki, Modus Vivendi nedir, ne demek? Modus Vivendi ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

MODUS VİVENDİ NEDİR, NE DEMEK?

Diplomaside, devletler arası ilişkilerde, hatta artık yeryüzünün her yerinde gitgide daha sık kullanılan yine Latince deyimlerden biri de bu oldu. Diyelim ki, tarafların henüz çözüm bulamadığı yahut uzlaşamadığı önemli ve kritik bir sorun var. Süreçte iplerin kopmaması için, sert tartışmalara girişmektense görüşlerin birbirine yakınlaştığı bir aşamada o “yaşayış tarzı”yla yetinilir ve böylece çözüme doğru biraz daha ilerleme olanağı aranır. Zaten “modus vivendi” bu demektir.

MODUS VİVENDİ NE ANLAMA GELİYOR?

Bir devletin diğer bir devlete kesin anlaşma yapıncaya kadar aralarında kararlaştırdıkları geçici hükümler; geçici bir zaman içinde yapılan anlaşma; yaşama biçimi anlamında da kullanılmaktadır.

Editör: TE Bilisim