Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, terör devleti İsrail'in Şeyh Cerrah'ta Filistinlilere yönelik hukuksuz saldırılarını ve basının bu süreci ele alma biçimini eleştiren Emily Wilder isimli muhabirini işten kovmuştu. Emily Wılder sosyal medya hesabından Associated Press'e ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"FİLİSTİNLİLERİN İNSAN HAKLARI ÜZERİNE ÇALIŞMALAR YAPTIM"

Açıklamasında Yahudilerin içinde büyüyen ve bir Yahudi olduğunu belirten Emily Wilder, Standford Üniversitesi'nde Filistinlilerin insan hakları üzerine çalışmalar yaptığını söyledi. Yaptığı haberlerin ardından önce Standford Koleji Cumhuriyetçileri tarafından karalandığını belirten Wilder, iki gün sonrasında da AP tarafından kovulduğunu bildirdi.

"BİRÇOK ÜNLÜ İSİMDEN KÜFÜRLÜ MESAJLAR ALDIM"

İsrail'in saldırılarını ve medyanın kullandığı dili eleştirdiği için Amerikalı Senatör Tom Cotton, ünlü siyasi yorumcu Ben Shapiro ve Müslüman karşıtlığıyla bilinen Amerikalı yazar Roberty Spencer gibi güçlü isimlerden defalarca küfürlü mesajlar aldığını kaydetti.

"SUSMAYACAĞIM, YAKINDA GERİ GELECEĞİM"

Wılder, yaptığı açıklamada Associated Press'in politikalarını sorgulayarak susmayacağını şöyle ifade etti:

"Gazetecilerin her zaman korkusuz ve cesur olması gerektiğini savunan AP'nin, cesur davrandığım için beni antisemitik (Yahudi düşmanı) olarak değerlendirmesi öğrenmeye aç genç bir gazeteci için çok üzücü. Özellikle Filistinli gazetecileri gözlerimin önünde sansürleyen asimetrik kuralların olması oldukça öfkelendirici. The Associated Press gibi bir kurumun, az bir güce sahip olanları, bir grup anonim zorbanın acımasız trolüne feda edeceği geleceğimiz için umut vadediyor mu? Filistinlilerin acı dolu deneyimlerini paylaşmanın bu sektör için anlamı ne? Filistinlileri tanımlamak için kullandığımız dili sorgulamak, telafi edilemez ön yargılarımızı yıkmamız için bir yol değil mi? Son birkaç gün bunaltıcı geçse de susmayacağım. Yakında geri geleceğim."

Associated Press, sosyal medyada siyonist İsrail'i eleştiren muhabir Emily Wilder'ı işten kovdu

Editör: TE Bilisim