Kurra Hafız Hüseyin Türkan, muhteşem sesi eşliğinde verdiği Kuran-ı Kerim ziyafetiyle dinleyenleri Yüce kitâbımıza hayran bırakmaktadır. Hafız Hüseyin Türkan'ın biyografisini merak eden ve Kurra Hafız Hüseyin Türkan Amenerrasulü, Hüvallahüllezi videosu izlemek isteyen okurlarımız için gereken bilgiler metnin devamında yer alacak. Peki, Hafız Hüseyin Türkan kimdir? Kurra Hafız Hüseyin Türkan Amenerrasulü, Hüvallahüllezi videosu izlemek için yazıdaki bağlantı bilgilerinden faydalanabilirsiniz...

Hafız Hüseyin Türkan kimdir? Kurra Hafız Hüseyin Türkan Amenerrasulü, Hüvallahüllezi videosu izle!

Kurra Hafız Hüseyin Türkan, Mısır'ın başkenti Kahire'deki dünyaca ünlü El-Ezher Üniversitesinden mezun olmuş, ülkemizin nadide yeteneklerinden biridir.

Kahire'de yaşayan Şeyh Ahmed Muhammed Amir'den Kur'ân-ı Kerim ve Kıraat ilminin inceliklerini öğrenen Hüseyin Türkan, hocasından aldığı icazetin ardından Kuran-ı Kerim okuma hizmetini icra etmekte, Yüce Kitâbımızı muhteşem sesiyle adeta gönüllere akıtmaktadır.

Hüseyin Türkan'ın aşr-ı şerif okuyuşunu dinlemek ve izlemek isteyen okurlarımız, "Kurra Hafız Hüseyin Türkan "Amenerrasûlü" ve "Hüvallahüllezi" videolarına" aşağıdaki bağlantı linklerinden erişebilirler.

-KURRA HAFIZ HÜSEYİN TÜRKAN "HÜVALLAHÜLLEZİ" DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

-HAFIZ HÜSEYİN TÜRKAN "AMENERRASULÜ" DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

HAFIZ VE KURRA HAFIZ NE DEMEK?

Hafız / حافظ ne demek: Arapça "hıfz" [حفظ] kökeninden ism-i fail (sıfat) olan "hâfız" kelimesi; mutlak kullanıldığında korumak, hıfz etmek, ezberlemek anlamına gelir. Hâfız, Kur'an-ı Kerîm'i baştan sona tüm sure ve ayetlerini sırasıyla ezberleyip okuyabilen kimseye denir.

Kurrâ' / قراء ne demek: Kırâ'et kökeninden ism-i fail cem' mükesser olan kurrâ' kelimesi, "okuyucular" anlamını ifade etmektedir.

Kurra Hafız / قراء حافظ ne demek: Arapça "kırâ'et/قراءة" ve "hıfz" kelimelerinin ism-i faillerinden oluşmuş bir sıfat cümlesi olan "kurrâ hâfız"; Kur'ân-ı Kerîm'i ezbere yedi kırâ'et ve on rivâyet üzere okumayı bilen kişilere denir.

Editör: TE Bilisim