2021 Telafi eğitimi ne zaman yapılacak? Telafi eğitim zorunlu mu olacak? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Pandemi döneminde yüz yüze eğitimden mahrum kalan öğrenciler için telafi eğitimin yapılacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, velilerin yüzünü güldürdü. Koronavirüsle mücadele kapsamın ülke genelinin tamamında uzaktan eğitim gören öğrenciler için yapılacak telafi eğitimiyle ilgili merak edilen 2021 Telafi eğitimi ne zaman yapılacak? Telafi eğitim zorunlu mu olacak? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik…

2021 TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Eğitimde de normalleşme süreci başlıyor. Açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle eğitimde yaşanan sıkıntıları gidermek için telafi eğitimi sürecinin başlayacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, “Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle; akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak” paylaşımını yaptı.

Kademeli normalleşme dönemiyle birlikte okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime geçmişti.

Okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021'e kadar uzaktan eğitime devam kararı alınmıştı. Bakanlık 1 Haziran sonrası için yüz yüze eğitim ile ilgili yeni kararlarını açıklayacak.

TELAFİ EĞİTİM ZORUNLU MU OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimleri ile ilgili yaptığı açıklama ile milyonlarca öğrenci telafi eğitimin ne zaman başlayacağını ve zorunlu olup olmadığını sormaya başladı. Peki telafi eğitim zorunlu mu Haziran döneminde başlanacak telafi eğitimlerinin zorunlu olup olmayacağına dair ilerleyen günlerde MEB'den açıklama yapılacak.

Telafi eğitimde devamsızlık konusu da tartışılan diğer konular arasında. Telafi eğitimde devam zorunluluğu olup olmayacağına MEB'den açıklama yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim