Belediye emlak vergi ödemesi nasıl yapılır? İşte 2021 emlak vergisi sorgulama ekranı ile ilgili merak edilen soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik. Emlak vergisi ödemeleri için son gün yaklaşıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde geri sayım sürüyor. En son ödemeler 31 Mayıs'ta yapılacak. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek. Ödemeler vergi dairesinin internet şubesinden de yapılabiliyor. Peki, Belediye emlak vergi ödemesi nasıl yapılır? İşte 2021 emlak vergisi sorgulama ekranı…

BELEDİYE EMLAK VERGİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sitesi üzerinden EFT ya da havale yoluyla ödeme işlemlerini yapabiliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilmektedir.

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir. Bunların dışında artık internetten ödeme yapmak da mümkündür.

Emlak vergisi ödemeleri birden çok çeşitli alandan yapılabiliyor. İnternetten işlem yapmak istemeyenler belediyeden işlem yapabilirler. Emlak vergisi ödeme banka şubelerinden de yapılabilir.

2021 EMLAK VERGİSİ SORGULAMA EKRANI

EMLAK VERGİSİ ONLİNE OLARAK NASIL ÖDENİR?

Online emlak vergisi ödemelerinde ise 3 farklı seçenek bulunuyor.

  • Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yapabilirsiniz.
  • Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden de emlak vergisi ödeme işlemleri yapabileceğiniz alanlar arasında yer alıyor.
  • E-Devlet platformu üzerinden çeşitli vergi borçlarınızı da ödeyebilirsiniz.
  • Platformdaki "İnternet Vergi Dairesi" sekmesinden emlak verginizi de görüntüleyebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim