Millet İttifakı yer alan partiler her ne kadar kendileriyle bir arada gözükmekten çekinse de HDP her fırsatta Millet İttifakı’nın etkili partisi olduğu iddiasını öne sürüyor.

HDP olmazsa Millet İttifakı iktidara gelemez ifadelerini kullanan HDP’nin eski Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü muhalefet partilerine "biz olmadan iktidar olamazsınız" mesajı gönderdi.

HDP OLMAZSA…

Kürkçü açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Muhalefetin vereceği yanıt yaşamsaldır. Muhalefet, mücadeleye başlamalıdır. Kulaklara küpe olsun: HDP’yi veren, iktidarı verir.

CHP, İYİ Parti ve diğer muhalefet partileri PKK ile iltisakları nedeniyle tepkilerin odağında olan HDP ile yan yana gelmeme çabası içinde.

Muhalefetin bu tavrı ittifakın içinde HDP’nin olmadığı imajını verse de bu çabaları her seferinde başarısızlıkla sonuçlanıyor. Muhalefet partilerinin bu tavrı karşısında ise HDP artık yüksek sesle ittifakta olduklarını ve bu ittifakın en güçlü paydaşı olduğunu öne sürüyor.

HDP’YE BAKANLIK VAADİ!

Öte yandan bazı vekillerden Millet İttifakı’nın HDP ile birlikteliklerinin inkar edilemez olduğunu ortaya koyan çarpıcı açıklamalar gelmişti. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adaylığı arayışları hızlanırken CHP’li Dursun Çiçek, seçimi kazanmaları halinde HDP’lilere 1-2 bakanlık verilebileceğini itiraf etmişti. Akabinde CHP Milletvekili Gürsel Tekin de buna destek vermişti. HDP'nin terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş de, “Bize bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık verilecek” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim