İstanbul'un Taksim meydanında Taksim Camii projesi hayali yıllar öncesine dayanıyor. Açılışı gerçekleşen bir hayal olarak Taksim Cami projesi Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

"TOPLUMUN BİR KESİMİ İÇİN TÜYLER ÜRPERTİCİ GELİŞMELERDİ"

Taksim meydanında bir cami projesi, 1980'li yıllarda çekilen 32. Gün programında şöyle ifade edilmişti:

"Taksim’e ve Çankaya’ya dev cami yapım projesi, Ayasofya’nın ibadete açılması projesi, Kurban derilerinin dini vakıf ve dernekler tarafından toplanması, mesai saatlerinde memura namaz izni verilmesi…  Bunlar toplumun bir kesimi için tüyleri ürpertici gelişmelerdi."

"PEKİ BRE FOSİL KAFA, HALK BÖYLE SÖYLERKEN SANA NE OLUYOR?"

İstanbul'un nadide bir simgesi olarak kendine yer bulan Taksim Cami için merhum Necmettin Erbakan'ın sarf ettiği sözler yeniden hatırlandı. Rahmetli Necmettin Erbakan'ın Taksim Camii projesine karşı gelenlere şöyle seslenmişti:

"Sivas’ın bir köyüne gidelim, diyelim ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim’de bir cami yapacakmış. Ne diyecek bu köydeki adam?  Allah razı olsun ya, ne güzel, diyecek. Peki bre fosil kafa, halk böyle söylerken sana ne oluyor? Sen niye Taksim’e cami yapılacak diye kuduruyorsun? Histerik nöbetler geçiriyorsun?"

Editör: TE Bilisim