İstanbul'un ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi Açılış Töreni'nde açıklama yaptı. Erdoğan, konuşmasında Kanal İstanbul temelinin atılacağı tarihi açıkladı.

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Çamlıca Verici Tesisimizi resmen hizmete açmak üzere bir aradayız. Çamlıca Kulesi'nin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Büyük Çamlıca Camii'ni bitirdik, caminin kıble tarafı işgal altındaydı. Görüntü kirliliği diyorsanız orada o kirlilik vardı. Biz bu kirliliği ne zaman ortadan kaldıracağız diye hep bunun gayreti içerisinde olduk. Proje üzerinde çok çalıştık, sonunda hakikaten sadece ülkemizde değil, tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk.

İletişim ve yayıncılık faaliyetlerinde tek verici tesisi modeline geçtiğimiz bu kule sayesinde Çamlıca görüntü kirliliğine son verdi. Aynı modeli ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Böylece hem çevre kirliliğini önleyecek hem de hizmet kalitesini yükselteceğiz. Kim çevreci, işte bu ortada. AK Parti çevreciliğin ispatını bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ortaya koymuş olan bir partidir.

İSTANBUL'UN EN YÜKSEK YAPISI

Çanakkale'de de benzer bir eserin inşa edilmiş olması önemli bir adımdır. Boğaz'a hakim bir manzaranın üzerinde deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip bu kule, aynı zamanda İstanbul'un en yüksek yapısı unvanına da sahiptir.

Kule bünyesindeki sosyal tesislerin de Türk turizmine önemli katkılar sağlayacağı açıktır. Kuleden yayınlarını sürdürecek medya kuruluşlarına, haberleşme şirketlerine başarılar diliyorum. 

Türkiye, dünyanın en stratejik, pek çok güzelliği bir arada barındıran coğrafyasında kurulmuş bir ülke. İstanbul, bugün de dikkatleri üzerinde toplamaktadır. İstanbul, bu güzel coğrafyanın adeta kalbi konumundadır. 

KANAL İSTANBUL İÇİN TARİH VERDİ

Deniziyle, Boğaz'ı ile, Adalar'ı ile, tepeleriyle, köprüleriyle, camileriyle İstanbul her geçen yıl daha da güzelleşmektedir. Şimdi inşallah haziran ayının sonunda falan Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz. Kanal İstanbul'un sağında, solunda 2 şehir inşa edeceğiz. Bu 2 şehirle İstanbul bir başka olacak.

CHP, Ümraniye çöplüğünün patlamasına seyirci kaldı. Onlar patlattı, biz yaptık. Şimdi orada spor tesisleri var. Aramızdaki fark bu.

En temel sorunlardan başlayarak İstanbul'un üzerine çöken kara bulutları birer birer dağıttık. 

"HAK ETMEK İÇİN KALPTEN BAĞLI OLMAK LAZIM"

İstanbul'u baştan sona eserlerimizle, hizmetlerimizle yeni baştan inşa ettik. İstanbul'a yapılan her hizmetin Türkiye'nin tamamına yapıldığının bilinciyle hareket ettik. Bazılarına bu gerçekleri anlatmak çok zor. 

İstanbul'u hak etmek için önce bu şehre kalpten gelen bir aşkla sevdayla bağlı olmak gerekiyor. Biz tüm ömrümüzü İstanbul'a hadim olmak için harcadık. Bugün İstanbul'u daha çok sevmek için bir sebebe daha sahip olduk. 

Editör: TE Bilisim