Kanal İstanbul ne zaman başlıyor? Kanal İstanbul güzergahı nasıl, nereden geçecek? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. İstanbul fethinin yıl dönümünde açılışını gerçekleştirdiği Çamlıca Kulesi töreninde Kanal İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından sosyal medyada çok konuşulan konulardan biri oldu. Peki, Kanal İstanbul ne zaman başlıyor? Kanal İstanbul güzergahı nasıl, nereden geçecek?  İşte tüm detaylar haberimizde…

KANAL İSTANBUL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi Açılış Töreni'nde açıklama yaptı. Erdoğan, konuşmasında Kanal İstanbul temelinin atılacağı tarihi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Deniziyle, Boğaz'ı ile, Adalar'ı ile, tepeleriyle, köprüleriyle, camileriyle İstanbul her geçen yıl daha da güzelleşmektedir. Şimdi inşallah haziran ayının sonunda falan Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz. Kanal İstanbul'un sağında, solunda 2 şehir inşa edeceğiz. Bu 2 şehirle İstanbul bir başka olacak.
CHP, Ümraniye çöplüğünün patlamasına seyirci kaldı. Onlar patlattı, biz yaptık. Şimdi orada spor tesisleri var. Aramızdaki fark bu. En temel sorunlardan başlayarak İstanbul'un üzerine çöken kara bulutları birer birer dağıttık.

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHI NASIL, NEREDEN GEÇECEK?

Kanal İstanbul'un güzergahı Karadeniz kıyısındaki Karaburun'dan başlayacak, Arnavutköy, Esenyurt, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt'tan geçip Marmara'ya Küçükçekmece'den bağlanacak. Kanal İstanbul'un toplam alanı 26 bin hektar olacak.

Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek yaklaşık 45 km uzunluğunda ve 20.75 metre derinliğinde olan projenin kazı aşaması da 4 yıl sürecek. Yılda yaklaşık 275 milyon metreküp kazı yapılacak.

Editör: TE Bilisim