Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır Milli Uzay Programı'na ilişkin bilgi verdi.

Kacır, 2023'te milli ve özgün teknolojiler kullanılarak Ay ile teması gerçekleştirmeyi, 2028'de Ay'a yumuşak iniş yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Mehmet Fatih Kacır, "Programımızdaki bir diğer önemli adım ilk Türk astronotumuzu bir bilim misyonu çerçevesinde uzaya göndermek olacak. Astronot adaylarımızın seçimine yakın bir vakitte başlamayı planlıyoruz." dedi.

"BİLİM MİSYONU İÇİN UZAYA GİDECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Milli Uzay Programı’na ilişkin yol haritasını açıklamıştı. 

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, 2023’te Ay ile ilk temasın sağlanmasının hedeflendiğini açıklayan Erdoğan, milli uzay programının 10’uncu ve son hedefi olarak da bir Türk vatandaşının uzaya gönderileceğini duyurmuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: Onuncu ve son hedefimiz, bir Türk vatandaşını uzaya göndermektir. Eminim ki birçok kişi bu hayali kurarak büyümüştür. Belki aranızda hala bu hayalini sürdüren de vardır, hatta bayanlardan da ben adayım diyen vardır. Uzaya bir vatandaşımızı göndermeyi elbette bir turistik gezi olarak değil, gelecek nesillere yol gösterecek bir bilim misyonu olarak tasarlıyoruz. Uzaya gitme niteliklerine sahip bir kişiyi gönüllüler arasından seçerek gerekli eğitimleri almasını sağlayacak ve uzaya göndereceğiz.

Astronot seçimi ne zaman başlıyor? Astronot seçiminde koşullar nelerdir? haberini okumak için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim