İşgalci İsrail, Gazze’ye yönelik terör saldırılarında yüzlerce masumu katletti.

Siyonistlerin terör saldırıları dünya genelinde tepkilerin odağı haline geldi. Basın yayın organlarının yanı sıra sosyal medyada da çok sayıda hesaptan İsrail’i kınama mesajları yayınlanarak Gazze’ye destek verildi.

Sosyal paylaşım platformları  Twitter ve Facebook ise bu destekleri sansürleyerek dijital faşimin gerçek yüzünü tekrar gösterdi.

SOSYAL MEDYAYA “GAZZE” DARBESİ!

Katliama karşı Filistin'e destek amacıyla yapılan paylaşımları engelleyen Twitter ve Facebook, destek mesajlarını yönelik engeli savunan bir açıklama yaptı ve sansürün nedenini açıkladı.

Washington Post'un habere göre, Twitter'ın açıklamasında, art arda ve çok hızlı biçimde yapılan paylaşımların hata sonucu spam olarak algılandığı belirtildi. Bunun akabinde yüzlerce hesap geçici olarak kilitlendi ve tweetler arama sonuçlarına yansıtılmadı.

“TERÖR” BAHANESİ

Facebook'un sahibi olduğu Instagram ise problemle ilgili birden fazla açıklama yaptı. Bunların arasında, "nefret söylemi algılama yazılımı"nın anahtar kelimeyi terörizmle eşleştirmesi gibi durumların da olduğu aktarıldı.

SANSÜR DEVAM EDİYOR

Şirketler problemlerin hızlıca çözüldüğünü bildirse de bazı aktivistler, çok sayıda gönderinin hala sansürlendiğini belirtiyor.

Editör: TE Bilisim