Kamu alacakları son başvuru tarihi ne zaman? 2021 Ödemeler hangi tarihte başlıyor? Soruları borçlu olan vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasıyla birlikte vatandaşların yüzünü güldürdü. Pandemi döneminde ödemelerinde zorluk çeken vatandaşların merak edip sıkça araştırdığı Kamu alacakları son başvuru tarihi ne zaman? 2021 Ödemeler hangi tarihte başlıyor? Soruların yanıtını haberimizde verdik. İşte detaylar…

KAMU ALACAKLARI SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasayla, borçlarını yapılandırmak isteyenler 31 Ağustos'a kadar ilgili kamu kurumlarına başvuracak. Yapılandırılan borçlar peşin veya 18 taksitle ödenebilecek.

2021 ÖDEMELER HANGİ TARİHTE BAŞLIYOR?

Borçlarını yapılandıran vatandaşların ödemeler 30 Eylül 2021 'de başlayacak.

Düzenlemeyle, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına 30 Nisan 2021'e kadar olan bazı borçlar yapılandırılacak.

Gelir ve Kurumlar Vergisi mükellefleri için yıllık beyannamelerinde vergiye esas alınan matrahları belli oranlarda arttırabilecekler. Yapılandırmadan yararlanacaklar ödemelerini altı, dokuz, on iki ve on sekiz aylık taksitler halinde ödeyebilecekler.

Belediyeler ve bunlara bağlı kamu tüzel kişiliğine sahip ödenmesi gereken tutarlar 120 eşit taksitte ödenebilecek.

"Kamu alacakları hangi borçları kapsıyor?" haberini okumak için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim