FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in yeğeni olan ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan yakalama kaydı bulunan Selahaddin Gülen, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yurt dışında gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucu yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti.

"AÇIKÇA TEHDİT EDİLDİM"

Terörist elebaşının yeğeni Selahaddin Gülen hakkında daha önce dava açan hukuk görevlilerinin tehdit edildiği ortaya çıktı. Gülen hakkında tecavüz davasını açan savcı Mustafa Kızılateş, "Tecavüz dosyasının üzerinden açıkça tehdit edildim." dedi.

FETÖ'CÜ HAİN SELAHADDİN GÜLEN'İN TECAVÜZ DOSYASI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, Ankara'da sorguya alındı. Gülen'e FETÖ'nün mahrem yapılanması ve örgüt yönetimiyle ilgili yöneltilen soruların yanında Erzurum'da 2007'de 15 yaşındaki kıza tecavüz ettiği olay hakkında da sorular yöneltiliyor.

Gülen'in de bulunduğu tecavüz dosyası, firari örgüt üyesinin yakalanmasıyla tekrar gündeme geldi. O dönem soruşturma dosyasına bakan savcının meslekten ihraç edildiği, Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen ile ilgili iktidarsız olmadığına dair rapor veren doktorun ise 'Terör örgütü üyesi' iddiasıyla dinlemeye alındığı belirlenmişti. Takipsizlik vererek dosyayı kapatan hakim ve savcılar ise 15 Temmuz'un ardından meslekten atılmıştı.

"BAŞINA GELECEKLERİ HAYAL EDEMEZSİN"

Savcı Mustafa Kızılateş, o dönem yaşadıklarını anlattı. Başsavcıvekili Taner Aksakal, Savcı Kızılateş'i "Bu dosyayı kapatmazsan başına gelecekleri hayal edemezsin" diyerek tehdit etmiş.

KAYNAK: SABAH

Editör: TE Bilisim