Müjde ne zaman açıklanacak? Karadeniz’deki müjde belli oldu mu? Soruları milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız." sözlerinden sonra beklenen büyük gün geldi. Günün en merak edilen konularından birisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği müjde olurken açıklamanın ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki, Müjde ne zaman açıklanacak? Karadeniz’deki müjde belli oldu mu? İşte tüm detaylar haberimizde…

MÜJDE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız." sözlerinden sonra beklenen büyük gün geldi. Erdoğan'ın Filyos Limanı açılışında önemli bir müjde vereceği, Amasra-1 kuyusunda bulunan doğal gaz miktarıyla ilgili detayları açıklayacağı öne sürüldü.

KARADENİZ’DEKİ MÜJDE BELLİ OLDU MU?

Müjdenin ne olduğu henüz açıklanmadı. Kaç metreküp doğal gaz bulunduğu bilinmiyor. Fakat geçtiğimiz sene yapılan müjdede 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfedilmişti.

Geçtiğimiz yıl 2020 Ağustos ayında bulunan rezerv hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter üzerinden şu şekilde açıklama yapmıştı:"Fatih sondaj gemimiz, 20 Temmuz'da başladığı Tuna-1 kuyusundaki sondajda hamdolsun 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti.Enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak, dinlenmek yok. #MüjdelerOlsun"

Editör: TE Bilisim