Konya Karaman YHT ne zaman açılacak? Konya Karaman hızlı tren durakları nelerdir? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Bakan Karaismailoğlu’nun gün içerisinde yaptığı YHT açıklamalar sonrasında sözü Konya ve Karaman arasında yapımı devam eden YHT hattına getirdi. İki il arasındaki güzergah ve kilometre ile ilgili merak edilen detayları sizler için araştırdık. Peki, Konya Karaman YHT ne zaman açılacak? Konya Karaman hızlı tren durakları nelerdir? İşte tüm detaylar haberimizde…

KONYA KARAMAN YHT NE ZAMAN AÇILACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2020 yılının bakanlığı açısından çok aktif geçtiğini ve Kovid-19 süreci olmasına rağmen yatırımlarının artarak devam ettiğini belirtti. Bu hatların artarak devam ettiğini, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir hızlı tren hatlarının çalıştığını ifade eden Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yine Konya-Karaman arasında da önemli bir çalışmamız var. İnşallah haziran ayı itibarıyla Konya'yı Karaman'a hızlı trenle ulaştırmış olacağız. Biliyorsunuz Bakü-Tiflis- Kars hattının yapımından sonra orta koridor Pekin'den Londra'ya kesintisiz bir ulaşım ağı sağlamıştık. Burada hem Bakü-Tiflis-Kars hattı hem de Marmaray çok önemli bir işlev görüyor. Artık Çin'e, Rusya'ya, Avrupa'ya trenlerimiz vızır vızır işliyor. Bir taraftan hızlı trenlerimiz, bir taraftan lojistik koridorlarımız ve üretim hatlarımız devam ediyor. Hızlı tren hatlarında artık Ankara-Sivas hızlı tren hattı da önemli hatlarımızdan bir tanesi."

KONYA KARAMAN BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Konya konumundan Karaman konumuna ortalama tren fiyatları 5,47 TL. Ancak önceden rezervasyon yaptırabilirseniz ya da yolculuk tarihinizde esnek olabilirseniz. Konya konumundan Karaman konumuna YHT fiyatlar yaklaşık 12,75 civarındadır. Fiyatlar sabit değildir, güncellenebilmektedir.

KONYA KARAMAN HIZLI TREN DURAKLARI NELERDİR?

YHT ile bağlantılı olarak Konya’dan 8.40, 11.20, 13.10, 15.45, 17.35, 20.10 saatlerinde planlanan bağlantılı otobüs seferleri; Karaman’dan 7.00, 9.30, 11.45, 14.10, 16.30 ve 19.10’da yapılacak.

Öte yandan, Karaman-Adana arasında hizmet veren Toros Ekspres ile yolcu taşımacılığına devam edilecek. Çalışmalar süresince Toros Ekspresi Karaman’dan 16.24’te hareket ederek 21.30’da Adana'ya ulaşacak. Adana’dan 7.01'de hareket eden dizel set ise Karaman'a 12.18'de varacak.

Editör: TE Bilisim