Vergi borç yapılandırma nasıl yapılır? Borç yapılandırma başvurusu resimli anlatımı ile ilgili merak edilen detayları sizler için haberimizde derledik. Vergi borcu yapılandırma kanunu yürürlüğe girdi. Koronavirüs salgını sebebiyle KYK öğrenim kredisi, Trafik cezaları, MTV, KYK öğrenim kredisi, SGK primleri ve vergi gibi borçları ödeme kolaylığını sağlayan borç yapılandırma süreci yeniden başlıyor. Peki, Vergi borç yapılandırma nasıl yapılır? İşte Borç yapılandırma başvurusu resimli anlatım!..

VERGİ BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

2021 borç yapılandırma kapsamında vergi borcu olanlar başvurularını e- devlet üzerinden giriş yaparak "İnteraktif Vergi Dairesi" uygulaması üzerinden yapabilir. Başvuru işlemleri sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında "7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri" bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borçlarında yapılandırma başvurularının başladığını belirterek, fırsattan yararlanmak isteyenler için son tarih olarak 31 Ağustos 2021'i gösterdi.

BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU RESİMLİ ANLATIM!

30 Nisan tarihinden önceki kesinleşmiş borçlar yapılandırmadan yararlanacak. Bunun için 31 Ağustos'a kadar başvuru yapılması gerekecek. İlk taksit ödemeleri eylül sonuna kadar yapılacak.

Düzenleme, 2016-2020 yılları arası için matrah artırımı da getirdi. Matrah artırımında bulunan mükelleflerin 2021 yılına devreden zararlarının yüzde 50'si

Editör: TE Bilisim