Yazın gelmesi, havaların ısınmasıyla birlikte özellikle İstanbulluların hafta sonları günübirlik tercih ettiği Adalar, bu yaz da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayacağa benziyor. Marmara Denizi'nin üstüne kabus gibi çöken deniz salyaları, birçok canlının yaşamını tehdit ederken, Adalar'da deniz salyasının olup olmayacağı merak konusu. Birçok insanın uğradığı, ulaşımın kolay olduğu Adalar'da deniz salyası var mı? Adalar’da denize girilir mi? Adalar’da müsilaj var mı? İşte Adalar’da denize girilir mi? Adalar’da müsilaj var mı? ile ilgili detaylar...

Adalar’da denize girilir mi? Adalar’da müsilaj var mı?

Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı’nın ardından Kuzey Ege Denizi’ne de ulaşan müsilaj, Adalar sahillerinde de görülmeye başlandı. Adalar ilçesinde deniz salyası etkisini sürdürüyor. Adalar kıyılarında su yüzeyinde deniz salyasından (müsilaj) kaynaklı beyaz tabaka oluştu.

Adalar ilçesi kıyılarında görülmeye başlayan müsilaj (salya) tehlikesine karşı çalışmalara başlandı. Deniz süpürge aracıyla yapılan çalışmalarda deniz yüzeyinde biriken müsilaj süpürülerek etkisini azaltılması amaçlanıyor.

Adalar'da biriken deniz salyasının kötü görüntüsünün yanı sıra kokusu da epey rahatsız ediyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadıysa da Adalar da bu yıl insan sağlığını tehdit etmesiyle sahillerde yüzülemeyeceği düşünülüyor. 

Editör: TE Bilisim