İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Bakırköy Belediyesi ilçe genelinde yer alan Koru Florya'nın yanındaki deprem alanının satışı için karar aldı. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre;  33 bin metrekarelik alan belediye meclis üyelerin kararı ile satışa çıkarılacak. 

AK PARTİ VE MHP'DEN SERT TEPKİ

Önceki gün gerçekleşen belediye meclisin toplantısına Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu başkanlık etti. Başkan Kerimoğlu, grup toplantılarında komisyona gitmesi yönünde karar verilen Koru Florya'nın yanında yer alan  33 bin metrekarelik alanın satış için meclise teklif sunuldu. Mecliste AK Partili ve MHP'li üyeler bulunmuyordu. 

usu karardan önce 'Hukuk Komisyonu'na havale edileceği bilgisi aktarılması nedeniyle meclise girdiklerini söyleyen AK Parti Grubu, gündemin 5. maddesi olan satış teklifinin açıklanmasıyla oylamada yer almayacaklarını söyleyerek toplantıdan ayrıldı.

AK Partili meclis üyeleri toplantıyı protesto ederken, MHP'li üyeler ise meclis toplantısına katılmadı. Belediye Kanununun 22. Maddesi'ne göre karar yeter sayısı tamamlanmadığı için Başkan Kerimoğlu'nun verdiği kararın geçerli olmadığı aktarıldı. 

DEPREM TOPLANMA ALANI

Satış yetkisi alınan kamu arazisinin hemen yan tarafında olan Koru Florya AVM'nin de 4 gün önce satış için ilan verdiği öğrenilirken, Bakırköy Belediyesi'nin 33 bin metrekare alanın kime satılacağı gündem oldu. 

Arazinin yüzde 90'ının yeşil alan, yüzde 10'unun ise imara açık olduğu aktarılırken bölgenin deprem toplanma alanı olduğu öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim