NATO liderler zirvesi ne zaman, nerede yapılacak? 2021 NATO zirvesi kaç gün sürecek? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Dünya liderlerinin de katılım sağlayacağı NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’da katılım sağlayacak. Ülke liderleriyle yapılacak görüşmelerin nerede ve nasıl olacağı merak konusu olunca “NATO liderler zirvesi ne zaman, nerede yapılacak? 2021 NATO zirvesi kaç gün sürecek?” Sorularının yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar…

NATO LİDERLER ZİRVESİ NE ZAMAN, NEREDE YAPILACAK?

14 Haziran'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşecek zirveye NATO’ya üye ülkelerin liderleri katılacak. Zirve öncesi NATO Genel Sekreteri’nden Türkiye için önemli mesajlar gelmişti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu vurgulayarak, terör örgütü DEAŞ'la mücadeleden sonra da İttifak'ın güney sınırında istikrarın sağlanması için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO, Alman Dış İlişkiler Konseyi ve Bookings Institution ortaklığıyla düzenlenen panele video konferans yöntemiyle katıldı.

NATO’nun 2030 vizyonunu açıklayan Stoltenberg, bir soru üzerine Türkiye’nin Kuzey Atlantik İttifakı için önemine değindi.

2021 NATO ZİRVESİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Dünya liderlerinin katılım sağlayacağı NATO zirvesinin kaç gün süreceği henüz netlik kazanmadı. Konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşıldığında haberimizden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim