11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Raşit Aydın, tepkisini dile getirdiği bir açıklama ile danışmanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Aydın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Gül ile aralarındaki görüş ayrılıklarına değindi. Gül’ün HDP’ye olan desteğini hatırlatan Aydın, bu durumun birlikteliklerinin bitmesine ve bardağı taşıran son damlanın olduğunu söyledi.

Boğaziçi olaylarını da hatırlatan Adın “Abdullah Gül, Ali Babacan tarafından da desteklenen Boğaziçi Üniversitesi kalkışma eylemleri, bizim açımızdan bu ilişkiyi ürütülemez ve çekilmez hale getirdi.” dedi.

“FİİLEN BİTMİŞTİ”

Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik saldırıları kınayan Aydın, istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Milli Görüş geleneğinin içinde, Refah Partisi, Fazilet Partisi’nde görev aldıktan sonra AK Parti içerisinde İstanbul teşkilatlarında ve yerel yönetimlerde bir dava adamı olarak vazifeler yaptı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talebi üzerine, 2014 yılından başlayarak, bila bedel yaptığım danışmanlık görevini, bir süre önce “fiilen” bitirmiştim. Bu süre zarfında, Türkiye’nin yaşadığı birçok siyasi, ekonomik ve sosyal kültürel vakalara “hususi” manada da şahitlik ettim.

“GEZİ DENEMESİ ‘BOĞAZİÇİ’NE DESTEK VERDİ”

Ancak aramızdaki görüş ayrılıkları, kendilerinin önderlik ettiği yeni siyasi oluşum sürecinde arttı. Özellikle 15 Temmuz sonrası FETÖ ve işbirlikçilerinin Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırılarının siyasi patiler iltisaklıyla olduğunu müşahade ettim. Bu çirkinlikler ve hukuksuzluklara da her seferinde karşı çıktım.

Son olarak yeni bir “GEZİ” denemesi olarak sunulan , örgütlenen ve de ne yazık ki Abdullah Gül, Ali Babacan tarafından da desteklenen Boğaziçi Üniversitesi kalkışma eylemleri, bizim açımızdan bu ilişkiyi ürütülemez ve çekilmez hale getirdi.

“BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU”

HDP’nin kapatılmasına ilişkin davaya karşı geliştirilen ve ısrar edilen “siyasi dil” ve HDP’ye destek açıklamaları bardağı taşıran son damla olmuştur.

Kendi isteğimle ve kararımla; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanlığı görevinden istifa ettiğimi ve de herhangi bir ilişiğimin kalmadığını açıklama gereği hasıl olmuştur.

Şartsız ve koşulsuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında emrinde olduğumu, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik her türlü saldırının ve iftiranın karşısında açıkça duracağımı bil vesile belirtiyorum.

Editör: TE Bilisim