Çin koronavirüs aşısı ne zaman gelecek? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında dünya geneli ve ülkemizde uygulanan aşı çalışmalarında yeni gelişmeler yaşanmaya davam ediyor. 30 milyonu geçen aşılama da Çin yapımı aşıların ülkeye ne zaman geleceği sıkça araştırılınca Bakan Koca’dan son dakika aşı açıklaması geldi. Peki, Çin koronavirüs aşısı ne zaman gelecek? İşte aşıyla ilgili tüm detaylar…

BAKAN KOCA’DAN SON DAKİKA AŞI AÇIKLAMASI!

Bakan Koca, aşı tedarik sürecinin planlandığını gibi devam ettiğini ve kısa bir süre içinde yeni aşıların geleceğini belirti. Üçüncü doz aşıda etkinlik ve koruyuculuk tespiti için gönüllülerden başlanarak hibrit modelin uygulanabileceğini söyledi.

Bakan Koca ayrıca, üçüncü doz aşılama için hibrit model üzerinde durduklarını söyledi. Aşılama tedariğinde herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Koca, haziran ayında 20'li yaşlara kadar düşüleceğini bir kez daha söyledi.

ÇİN KORONAVİRÜS AŞISI NE ZAMAN GELECEK?

Haziran ayı için planlanan 30 milyon doz BionTech aşısının yaklaşık yarısının teslim edildiğini söyleyen Bakan Koca, tedarik sürecinin planladığını gibi ilerlediğini ifade etti.

Çin'den yeni aşıların geleceğini söyledi. Koca, "Bugün itibarıyla 3.5 milyon doz Sinovac aşısının da Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. Çin'den izni çıkan aşının yeni partisinin toplamda 14.5 milyon doza ulaşması öngörülüyor" dedi.

Böylece Sinovac aşısı olmayı bekleyen vatandaşların taleplerinin karşılanacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim