Stabil nedir, ne demek? Sağlıkta stabil ne anlama geliyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Stabil kelimesi birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Stabil kelimesi kullanım alanı olarak isimlerin önüne gelerek onları nitelemek için kullanılır. Hemen hemen herkesin duymuş olduğu ''hastanın durumu stabil'' kelimesi, genellikle doktorlar tarafından hastanın durumunu belirtmek için kullanılır. Stabil nedir, ne demek? Sağlıkta stabil ne anlama geliyor? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

SAĞLIKTA STABİL NE ANLAMA GELİYOR?

Stabil, kelime anlamı olarak kararlı anlamına gelmektedir. Günlük hayat içerisinde ise stabil kelimesinin kullanımına en çok hastanelerde rastlanır. Hastanede geçen bütün film ve dizilerin bir sahnesinde mutlaka ''hastanın durumu stabil'' cümlesine denk gelmişsinizdir. Fakat stabil kelimesi sanıldığı gibi sadece hastaların durumunu belirtmek için kullanılmaz.

STABİL NEDİR, NE DEMEK?

Stabil kelimesi birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Stabil kelimesi kullanım alanı olarak isimlerin önüne gelerek onları nitelemek için kullanılır. Yani Türk Dil Kurumu'na göre sıfat olarak tanımlanmıştır. Kelimenin orijinali Latince bir kelimeden türemiştir. Sizler de belki günlük hayat içerisinde kelimenin tam olarak ne anlama geldiğini bilmeden kullanıyorsunuzdur. Artık siz de kelimenin tam olarak ne anlama geldiğini bilerek kullanacağınız stabil kelimesi ile daha doğru kullanımlara ulaşabilirsiniz.

Bizim genel olarak doktorlardan duyduğumuz ve hastanın durumunu ifade etmek için kullanılmakta olan stabil kelimesi, son zamanlar da farklı alanlarda da oldukça fazla kullanılmaya başlanmıştır. Biz ilk olarak hastalar için kullanılan stabil kelimesinin geldiği anlamı inceleyelim.

Editör: TE Bilisim