Çankaya Protokolü nedir ne demek? Çankaya Protokolü ne anlama geliyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Türkiye’nin geçmiş tarihi olayları arasında yer alan Çankaya Protokolü ile ilgili sorular arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Diğer bir adıyla 21 Ekim Protokolü olarak geçen bu olayın Çankaya Protokolü nedir ne demek? Çankaya Protokolü ne anlama geliyor? Sorularını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar…

ÇANKAYA PROTOKOLÜ NEDİR NE DEMEK?

21 Ekim Protokolü, 27 Mayıs Darbesi sonrası İstanbullu bir grup general ve albayın imzaladığı darbeye teşebbüs protokolü olarak ifade edilmektedir.

ÇANKAYA PROTOKOLÜ NE ANLAMA GELİYOR?

Ordu içinde Millî Birlik Komitesi kadar etkili olmaya başlayan Silahlı Kuvvetler Birliği, seçimlerin millî iradeyi tam olarak yansıtmadığı ve yeni bir darbenin gerektiğini savunmuştur. 21 Ekim'de MBK'nın İstanbul kanadına bağlı 10 general ve 18 albay toplanmış ve en geç 25 Ekim'e kadar yönetime el koyacağını kararlaştıran "21 Ekim Protokolü" imzalamıştır. 22 Ekim'de MBK'nın Ankara kanadı aynı içerikteki "Mürted Protokolü" imzalamıştır.

Editör: TE Bilisim