Furkan Benli / Özel Haber - Zeytinburnu’nda çarşaflı Aysen Kocabek’e hakaret ve küfür eden saldırgan Füsun Aktan’a mahkemenin verdiği 360 TL’lik cezaya tepkiler gelmeye devam ediyor. Karar tartışmalara neden olurken tesettürsüz bir kadına yönelik saldırıda sesini yükselten ve söz konusu tesettürlü kadın olunca susan sözde kadın hakları savunucularından da henüz bir açıklama gelmedi.

“DEĞERLERE SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ”

Mahkemenin ödül niteliğindeki 360 TL’lik ceza kararını Diriliş Postası’na değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Birimi Başkanı Dr. Leyla Şahin Usta, ne olursa olsun insanların kutsal değerlerinin kavga malzemesi haline getirilmesinin kabul edilebilir olmadığının altını çizdi. Dini değerlere yönelik saldırılara karşı mahkemelerin daha caydırıcı cezalar vermesi gerektiğine dikkati çeken Usta, aksi halde basit cezaların benzer saldırıların artmasına sebep olacak boşluk oluşturduğunu söyledi.

“HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATILMALIDIR”

Mahkemenin bu tür suçlarda katı bir tutum sergilemesi gerektiğini belirten Usta, bu sayede benzer suçlara karşı caydırıcılığın oluşabileceğini vurguladı. Usta ayrıca çarşaflı kadına saldırıya verilen karara karşı hukuk mücadelesinin başlatılması gerektiğini söyleyerek “Bütün başörtülülerin, çarşaflıların bir kefeye konularak yanlış bir ithamda bulunulması kabul edilebilir şeyler değil.” diye konuştu.

“TESETTÜRLÜ KADIN OLUNCA SUSUYORLAR”

Geçmişte başörtülülerin kamudan uzaklaştıran zihniyetle, tesettürlü kadınlara saldıranlarda sessiz kalanların aynı kimseler olduğunu söyleyen Usta, “Kadın haklarını savunanlar özellikle birtakım örgütlerin mensupları olanlar, CHP’nin içindeki taciz ve tecavüz olayları ortaya çıktığından beri hiç sesleri çıkmıyor. Onların da üstünü örtme çabasındalar. O yüzden bu konudaki çifte standardı bütün toplum bunun farkında ve görüyor.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu bilinçaltını ifşa etti
Tesettürlü kadınlara yönelik saldırılarda Kılıçdaroğlu’nun “selam vermeyin” çağrısından cesaret alanların olabileceğini de söyleyen Usta, “Birisi bir kötülüğe sebep oluyorsa ilk taşı atan suça ortaktır. ‘Herkese kapımız açık’ diyen bir insanın “Selam bile vermeyin” demesi bilinçaltında nelerin olduğunu bize gösteriyor.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim