The Sydney Morning Herald gazetesinde yer alan habere göre, Ardern basın toplantısında "They Are Us" (Onlar Biziz) isimli film projesiyle ilgili bir soruya verdiği yanıtta, 15 Mart'tan sonra bir noktada anlatılması gereken hikayeler olduğunu düşündüğünü söyledi.

"ANLATILMASI GEREKEN HİKAYE ONLARINKİ"

Ardern, "Ama bunlar Müslüman topluluğumuzun hikayeleri, bu yüzden filmin merkezinde onların olması gerekiyor. Benimkinin anlatılması gereken hikayelerden biri olduğunu düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

"ACILAR HALA ÇOK TAZE"

Filmin, iki camiye düzenlenen saldırılara Başbakan Ardern'in verdiği yanıta odaklandığı belirtilmişti.

Yeni Zelandalı Müslümanlar, 51 kişinin şehit olduğu Christchurch cami saldırılarını konu alan film projesine "acılarının hala çok taze olduğunu" söyleyerek itiraz etmişti.

Canterbury Müslüman Derneği sözcüsü Abdigani Ali yaptığı açıklamada, bu trajik olayla ilgili hala birçok hassasiyetin olduğuna işaret ederek, "Başbakanımızın saldırılara verdiği yanıttan dolayı takdir edilmesi haklı olsa da zamanlamasını ve şu anda bir filmin uygun olup olmadığını sorguluyoruz. Terör saldırısı hala toplumumuz için taze." ifadesini kullanmıştı.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019'da cuma namazında otomatik silahlarla terör saldırısı düzenlenmişti.

Saldırılarda 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant, Ağustos 2020'de ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Editör: TE Bilisim