Ekranların tanınan simalarından biri olan Şef Akademi suncusu Öykü Serter'İn biyografisi merak edildi. FOX TV'de yayın ahayatına başlayan Şef Akademi'yi sunan Serter'in mesleki kariyeri, yaş, memleket ve eğitim bilgileriyle kısaca yaşam öyküsü araştırılıyor. Peki, Öykü Serter nereli? Şef Akademi sunucusu Öykü Serter kaç yaşında, boyu kaç, kimdir? Başarılı sunucu hakkında merak edilenler yazının devamında...

Öykü Serter nereli? Şef Akademi sunucusu Öykü Serter kaç yaşında, boyu kaç, kimdir?

Şef Akademi sunucusu Öykü Serter, 26 şubat 1975 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Ted Ankara Koleji'nden mezun olup daha sonra Hacettepe Üniversitesi'nde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okuyan Serter, yüksek lisansını Radyo-TV üzerine Galatasaray Üniversitesi'nde yapmıştır.

Ayrıca okuduğu alanlardan bağımsız olarak, kurbağa branşında milli takım düzeyinde yüzebilen ve 250'si altın olmak üzere 800 madalyanın sahibi olan Öykü Serter, medya dünyasına ilk adımı radyoda DJ'liği ile atmıştır.

Şef Akademi sunucusu Öykü Serter daha sonra yaptığı 5te5 müzik programı ve Eksen kültür-sanat programıyla da dikkati çekmiş ve medya sektörünün aranan sunucularından birisi haline geldi.

Türkiye'nin ilk reality yarışması Biri Bizi Gözetliyor, Akademi Türkiye, Star Akademi, MasterChef, İşte Benim Stilim gibi birçok programın sunuculuğunu yapan Serter, sunacağı metinleri tamamıyla kendisi yazmaktadır.

Öykü Serter, sunuculuk kariyerini Altın Kelebek, Kristal Fare, İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri gibi birçok farklı platformdan en iyi kadın sunucu ödüllerini alarak taçlandırmıştır.

Öykü Serter'in aldığı ödüller

*En İyi Sunucu Kristal Fare Ödülü (2015)

*En İyi Kadın Sunucu Altın Kelebek Ödülü - İşte Benim Stilim (2015)

*En Başarılı TV Sunucusu İTÜ EMÖS Başarı Ödülü (2016)

- Şef Akademi Jürisi Ali Ronay aslen nereli, nerede yaşıyor? Ali Ronay kaç yaşında, kimdir?

Editör: TE Bilisim