Bazen yarışma konularında bazen sınav sorularında karşımıza çıkan ofis ortamında gürültü düzeyi ortalama aralığı nedir sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Konuyla alakalı tüm merak edilen sorulara ilişkin bilgiler haberimizde yer alıyor. Özellikle  ofis ortamındaki gürültü düzeyi ortalaması ofis büyüklüğüne göre değişmektedir. Peki ortalama bir ofiste gürültü düzey ortalaması ne olmalıdır? İşte bu soru ve daha fazlası içeriğimizde...

Ofis ortamında gürültü düzeyi ortalama aralığı nedir?

Tablo 2.1'de gürültünün fizyolojik etkileri belirtilmiştir. Ofis ortamındaki gürültü düzeyi ortalama 50-55dB aralığındadır. Ancak ofisin büyüklüğüne göre bu aralık değişmektedir.

Gürültü genel olarak niteliği ve niceliği bozulmuş ses olarak tanımlanır.

Ofislerdeki gürültü düzeyi duyma kaybına sebebiyet verecek kadar fazla değildir. Ancak endüstriyel ortamda gürültü sebebiyle duyma kaybı söz konusudur. Gürültü insan üzerinde fizyolojik ve psikolojik olmak üzere iki türlü etkide bulunur. Ofis ortamındaki gürültü düzeyi ortalama 50-55dB aralığındadır. Ancak ofisin büyüklüğüne göre bu aralık değişmektedir.

Gürültünün Psikolojik Etkileri

Gürültü ofis ortamının büyüklüğüne göre çalışanlar üzerinde psikolojik olarak farklı düzeylerde etki gösterebilir.

Ancak çalışanlar çoğunlukla konsantrasyon eksikliği, dikkat kapasitesinde zayıflama, yorgunluk, uyku bozuklukları ve geç uyuma, sinirlilik, karşılıklı anlaşma bozuklukları ve algıda azalma gibi şikayetlerle karşılaşırlar.

Gürültü ayrıca;

Konuşurken bağırma ihtiyacı doğurabilir, iletişimi bozduğu için kişiler arasındaki ilişkilerde olumsuzluklar ve iş kazalarının artmasında etkin rol oynayabilir.

Editör: TE Bilisim