Terör örgütü üyeliği nedeniyle hayatının yaklaşık 10 yılını hapishanelerde geçiren ve Yoldaşını Öldürmek kitabı ile kendi geçmişi ile de hesaplaşan Diyarbakırlı Aytekin Yılmaz, son kitabı olan Son Diktatör ile PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ekseninden örgütsel faaliyetleri ifşa ediyor. 

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Vadi Yayınları tarafından çıkarılan; PKK ve Öcalan üzerinden Türkiye’nin örgüt kültürünü analiz eden, Aytekin Yılmaz tarafından yazılan Son Diktatör kitabının ücreti ödenerek bilboard reklamları yapılması başvurusunu geri çevirdi.

"PKK'NIN ETKİ VE DENETİMİ ÇOK DAHA KAPSAMLI"

Aytekin Yılmaz CHP'li İBB'nin HDP/PKK ilişkisine şöyle tepki gösterdi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, PKK ve Abdullah Öcalan'ı eleştiren kitaplarıma tanıtım izni vermemesi, PKK/HDP'nin Belediye üzerindeki etki ve denetiminin tahmin ettiğimizden çok daha kapsamlı olduğu anlaşılıyor.

İMAMOĞLU DAHA ÖNCE DE DESTEĞİNİ BELİRTMİŞTİ 

İBB panolarında siyasi içerikli afişlerin yayınlandığı herkesin malumu. Bu durum İmamoğlu'nun PKK'ya ilk desteği değil. Daha mart ayında,  HDP'nin Nevroz afişleri yine İBB reklam panolarında yer almıştı. Ekrem İmamoğlu, yine mart ayında Kadınlar Günü münasebetiyle HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın kadınlar gününü kutlayarak PKK'nın meclis uzantısı HDP'ye olan desteğini yinelemişti. 

Editör: TE Bilisim