Erdoğan’ın yanındaki Fatima Gülham Abushanab kimdir? Fatima Gülham Abushanab nereli? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a NATO Zirvesinde yanında eşlik eden kişinin kim olduğu sosyal medyada gündem oldu. ABD Başkanı Biden ile yapılan görüşmede de yer almasıyla arama motorlarında Erdoğan’ın yanındaki Fatima Gülham Abushanab kimdir? Fatima Gülham Abushanab nereli? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

ERDOĞAN’IN YANINDAKİ FATİMA GÜLHAM ABUSHANAB KİMDİR, NERELİ?

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Fatma Gülham Abusahanab, Merve Kavakçı ve Ali Ahmad Abushanab'ın kızıdır.

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler Uzmanı kadrosunda yer alan Merve Kavakçı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab, Biden ile yapılan görüşmede Erdoğan'ın yanında tercüman olarak yer aldı.

Merve Kavakçı'nın, 1988 yılında Ürdün asıllı Amerikalı Ali Ahmet Abushanab ile yaptığı evlilik 5 yıl sürmüş ve 17 Haziran 1993'de sona ermişti.

Fatima Abushanab lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı. Ardından Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

Washington D.C.’de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı.

Bunlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress.

Editör: TE Bilisim