Emziren anneler Biontech aşı olabilir mi? Biontech aşısının yan etkisi kaç gün sürüyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Ülke genelinde 35 milyonu bulan aşı çalışmalarından sonra yan etkileri ve olumsuzluklar vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Peki, Emziren anneler Biontech aşı olabilir mi? Biontech aşısının yan etkisi kaç gün sürüyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

EMZİREN ANNELER BİONTECH AŞI OLABİLİR Mİ?

Emzirme döneminde COVID-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. COVID-19’u ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir.

Gebelikte COVID-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. COVID-19’u ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Aşının gebeliğin ilk üç ayında uygulanmaması tercih edilir.

BİONTECH AŞISININ YAN ETKİSİ KAÇ GÜN SÜRÜYOR?

Bugüne kadar koronavirüs aşılarına yönelik gerek yürütülen klinik çalışmalarda gerekse mevcut aşı uygulamalarında ciddi yan etkilere rastlanmamıştır. Aşılama sonrasında görülen yan etkiler sıklıkla hafiftir.

Bunlar; yorgunluk, baş ağrısı, ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hafif yan etkilerdir. Ancak nadir de olsa alerjik reaksiyonların olabileceği göz ardı edilmeden aşı uygulamasından sonra bir rahatsızlık hissedilmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması ve hekime yakın zamanda aşı olunduğu bilgisinin iletilmesi unutulmamalıdır.

Editör: TE Bilisim