Sapkınlığa karşı önemli bir adım atan Macaristan, ülkede, eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine teşvik edilmesini yasaklayan bir yasa çıkardı.

Salı günü yapılan oylamada sağ milliyetçi Fidesz ile aşırı sağcı Jobbik partisinden 157 vekil yasa teklifinin lehinde oy verirken, bağımsız bir milletvekili ise ret oyu kullandı.

AB Komisyonu üyesi Helena Dalli, Macaristan'a kararı nedeniyle verilen AB paralarını "kesme" tehdidinde bulundu. Avrupa Birliği (AB) de Macaristan'ın kararına tepki göstererek, Macaristan'daki projelerin bütçesinin kesilebileceği uyarısında bulundu.

YASA NEYİ KAPSIYOR?

Yasaya göre okullarda, 18 yaş altındaki kişilere, eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine teşvik eden herhangi bir içeriğin gösterimi yasaklandı.

Televizyon kanalları da bu tür içeriklere sahip film ve programların izlenmesini 18 yaşın üzerindeki kişilere önerebilecek.

Çocuk istismarının engellenmesine yönelik düzenlemede ayrıca, pedofili suçlularına verilen cezalar ağırlaştırılırken, bu kişilerin lunapark, hayvanat bahçesi ve yüzme havuzu gibi yerlerde çalışmaları da yasaklandı.

Editör: TE Bilisim