Ceyhun Aşirov / Özel Haber

44 günlük Karabağ savaşından sonra Erivan’da yaşanan siyasi krizin sonuna geliniyor. Karabağ savaşının kaybedilmesinde NikolPaşinyan’ın izlediği politikalar sebep olduğunu ileri süren muhalefet, Paşinyan’ı istifaya zorlayarak, erken seçim kararı alınmasını sağlamıştı. Ermenistan’da Paşinyan’a yönelik çok ciddi eleştirilere rağmen, halkın eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın yönettiği muhalif “Hayastan(Ermenistan) ittifakına” destek vermemesi dikkat çekiyor.

Anketler “Paşinyan” diyor

Bölge uzmanları, Robert Koçaryan ve SerjSarkisyan ittifakının iktidar olduğu dönemde, demokratik reformlar yapılmaması ve yolsuzluklara bulaşması sebebiyle halkın yeniden Paşinyan’a yönelebileceğini belirtiyor. Bölgede yapılan bağımsız araştırma anketlerde Paşinyan’ın yarışı önde götürdüğünü gösteriyor. Ermenistan’da 22 parti ve 4 ittifak olmak üzere toplam 26 siyasi kanat seçimlere katılırken seçim yarışında başı çeken 2 siyasi tarafın iktidardaki NikolPaşinyan'ın yönettiği ‘ Sivil Sözleşme' Partisi ile Ermenistan'ın ikinci Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın ittifakı öne çıkıyor.

Eleştirilerin odağında

Paşinyan’a en büyük eleştirilerin Başında Karabağ’ın büyük bir Kısımının kaybedilmesinde hatalar yaptığı ve savaştan sonra Azerbaycan’ın elinde olan Ermeni esirlerin kurtarılamaması.Paşinyan ise geçtiğimiz hafta açıklama yaparak, Azerbaycan'a çağrı yaptı ve oğluna karşı tüm Ermeni esirlerin geri iade edilmesine razı olduğunu vurguladı.Paşinyan, Karabağ sorununun ise Sarkisyan-Koçeryan döneminden kendine miras kaldığını ve tek suçun kendisinde olmadığını öne sürüyor.

Editör: TE Bilisim