Levent Gültekin-İstanbul

Fenerbahçe’nin yeni hoca mevzusu gereğinden fazla uzayınca camiada panik havası hakim oldu. Geçtiğimiz hafta Ali Koç teknik direktör konusu için ‘Haziran’ın 3.haftasında açıklarız’ sözlerini kullanmıştı fakat Koç’un hesabı pek tutmadı, ya da açıklayacak, fakat onun da içine sinecek bir isim olmayacak gibi duruyor.

Ali Koç hangi teknik adamla masaya otursa otursun başkanın ya para konusu, ya hocaların transfer bütçe isteği ya da Emre Belözoğlu engeliyle karşılaştığını öğrendim. Evet Emre Belözoğlu engeli!

Başkan göreve geldiği 3 yil içerisinde Almanya’da iş yapan menajerlerle çalışmayı çok seviyor, bunda doğru yapmıştır yanlış yapmıştır o ayrı, ama Koç gerçekten burada menajerlik yapan temsilcilerle sürekli temas halinde.

Geçtiğimiz günlerde birebir görüşme yaptığım bir menajerin ifadeleri gerçekten çok ilgimi çekti, ayrıca bu menajerin şu anda Fenerbahçe’de oynayan oyuncusu da var. Kendisine sordum ‘Sen bilirsin ne diyorsun Löw, Favre, Labbadia hakkında gelme durumları var mı, gelirlerse ne şartlarla gelirler ne isterler? dedim. Aynen o temsilcinin sözlerini aktarıyorum size;

Şu anda hiçbir teknik adam Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak bakmıyor.

Neden dedim?

Çünkü hangi hoca Fenerbahçe’yi araştırsa ona ‘Takımın başında Emre Belözoğlu var, hocaya karışır, kadroya karışır, soyuna odasına müdahale eder, transferleri tamamen kendi yapar, yani sana tat vermezler’ diyorlarmış. Hal böyle olunca hocalar Ali Koç’a teşekkür edip ‘biraz daha düşüneyim’ geri dönüşünü yapıyorlarmış.

Bu olaylar üst üste gelince aradan birkaç hafta geçiyor, Ali Koç Emre Belözoğlu ile yollarını tamamen ayırıyor ve listesinde bulunan hocalara gerekli mesajı veriyor.

Başkan bu hamleyi yaptı, yaptı ama görüştüğü teknik direktörler dev kulüplerden ciddi teklifler alınca bir bir o kulüplere imza atmaya başladılar. Geriye kalanlar da şu anda taraftarların içini açmıyor.

Mesela Marco Silva! Camia kesinlikle Portekizli hocaya karşı. Taraftarlar Bielsa vizyonunda bir isim için her şeyi yapıyor. Taraftarlar başka hangi hocaya karşı? Mesela Labbadia. Labbadia demişken Ali Koç kendisiyle masaya oturuyor, görüşüyor ama Alman çalıştırıcının ‘Mesut Özil’in maaşının yüksek olmasına kafayı takması’ anlaşmayı havada bırakıyor.

Fenerbahçe’de Ali Koç listedeki hoca sayısının 3’e indiğini söyledi. Bu isimlerin içinde Rafa Benitez kesinlikle yok, zaten Rıdvan Dilmen de sosyal medya hesabından duyurmuştu. Peki bu kadar bilgi ve duyum vermişken yeni teknik adam hakkında bir isim veremez miyiz? Tabi menajerler de bu süreçte boş durmuyor cok önemli bir menajerin Koç’a Sampdoria’yı çalıştıran Claudio Ranieri’yi teklif ettiğini bizzat biliyorum. Eğer Porekizli de ısrarcı olursa başkan, Villas Boas makul gibi gözüküyor.

Villas Boas, Marco Silva, Paulo Bento gibi isimler ProEleven menajerlik şirketine bağlılar, buradan yeni bir hoca çıkabilir, hatta bu menajerlik firmasından bir sportif direktör de çıkabilir. Çünkü Ali Koç basın toplantısında yeni sportif direktör sinyalini de vermişti, fakat yeni direktör yetki bakımından çok donanımlı olmayacak transferlere vs o bakmayacak, bir bakıma düşük profilli, hoca ile futbolcular arasında bir köprü gibi. İşte bu vasıflarda olan biri ProEleven’da var.

Altuğ Günaydın. 2018’de Bursaspor’da Sportif Direktörlük yapmış. Umut Meraş, Umut Nayir, Rennes’de oynayan Sakho, Aytaç Kara, Okan Kocuk, Savie gibi oyuncuların transferlerinde önemli rol oynamış, Fenerbahçe’nin sportif direktörü olabilir mi? Hiç uzak ihtimal gibi durmuyor.

Editör: TE Bilisim