Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni normalleşme sürecinde esnetilerek devam eden sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve maske takmayan kişiler para cezasına çarptırılıyor. Vatandaşlar, "Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar, kaç lira? Sokağa çıkma yasağı cezası sorgulama e-devlet üzerinden nasıl yapılır sorularının yanıtını merak ediyor. e-Devlet üzerinden vatandaşlık bilgileri girilerek sokağa çıkma yasağı cezası sorgulaması gerçekleştirilebilirken işlemi merak eden okurlarımız için Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar, kaç lira? Sokağa çıkma yasağı cezası sorgulama e-devlet bilgileri haberimizin detayında.

Tam kapanmanın ardından geçilen yeni normalleşme sürecinde hafta sonu yalnızca pazar günleri sokağa çıkma yasağı/kısıtlaması tüm yurtta devam ederken, cumartesi akşamı saat 22:00 ile pazartesi sabah 05:00 saatleri arasında bu yasağı ihlal edenlere kolluk kuvvetlerince para cezası işlemi uygulanıyor. Peki, Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar, kaç lira? Sokağa çıkma yasağı cezası sorgulama e-devlet üzerinden nasıl yapılır?..

Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar, kaç lira? 

Sokağa çıkma yasağı olan saat ve günlerde yasağı ihlal eden kişiler, 3 bin 186 TL para cezasına çarptırılmaktadır. Ayrıca maske takmayan vatandaşlar da 900 TL para cezasını ödemek durumundadır.

Peki sokağa çıkma yasağı cezası ve maske cezası nasıl öğrenilir? 

Sokağa çıkma yasağı cezası sorgulama e-devlet üzerinden nasıl yapılır?

Kişinin ödemekle yükümlü olduğu sokağa çıkma yasağını ihlal veya maske cezası olup olmadığı, e-Devlet üzerinden öğrenilebilmektedir. Vatandaşlık bilgileri girilerek ilgili sayfa üzerinden, hakkında verilen cezaların öğrenilmesi mümkündür. Bunun için aşağıdaki bağlantı linkinden yararlanabilirsiniz.

Sokağa çıkma yasağı cezası sorgulama e-devlet!

Editör: TE Bilisim