Sakinleşme için okunacak dualar, 2 tanedir. Bu duaların biri daha uzundur ancak ikisi de sakinleşmek için etkili dualardır. Hz. Lokman’ın sakinleşme duası olarak bilinen ve Lokman Suresinin 17. Ayeti olan duanın okunuşu ve anlamı şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim

Ya büneyye ekımıs salate ve’mur bil ma’rufi venhe anil münkeri vasbir ala ma esabek inne zalike min azmil ümur. Amin.

Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Yavrum! Namazı dosdoğru kıl. İyiliği emret. Kötülükten alıkoy. Başına gelen musibetlere karşı sabırlı ol. Çünkü bunlar kesin olarak emredilmiş işlerdendir.

İnşirah Suresi Nasıl Okunur?

İnşirah suresi, sakinleşmek için en çok okunan dualardan biridir. Bu sure, peygamber efendimiz tarafından da okunan bir duadır. Okunuşu ve anlamı şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim

Elem neşrah leke sadrek

Ve vada’na ‘anke vizreke

Elleziy enkada zahreke

Ve refa’na leke zikreke

Feinne me’al’usri yüsren

İnne me’al’usri yüsren

Feiza ferağte fensab

Ve ila rabbike ferğab. Amin.

Anlamı: (Ey Muhammed!) Senin göğsünü açıp genişletmedik mi?     

Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı?

Senin şânını yükseltmedik mi?

Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır.

Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.

Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.

Ancak Rabbine yönel ve yalvar.

Sakinleşmek amacıyla okunan İnşirah suresine başlarken, 33’er kez sırasıyla “Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahu Ekber” denilmelidir. Daha sonra da kişi eğer başka biri için bu duyı okuyorsa ona bağışlamalıdır. Bu dua, her sabah ve her akşam düzenli ve içten bir şekilde okunursa, Allah’ın da izniyle kişiyi dinginleştirir ve huzur verir.

Sakinleşmek İçin Okunacak Ayetler Nelerdir?

Sakinleşmek için okunan ayetler, Tevbe, Yunus, Hud, Anketbut, Fatır ve Zümer surelerine ayettir. Bu surelerin farklı ayetleri sakinleşmek için çok tesirlidir. Bu ayetlerin okunuşları şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim”

“Kul ley yüsıybena illa ma ketebellahü lena hüve mevlana ve alellahi fel yetevekkelil mü’minun” (Tevbe Suresi, 51. Ayet)

“Ve iy yemseskellahü bi durrin fe la kaşife lehu illa hu ve iy yüridke bi hayrin fe la radde li fadlih yüsıybü bihı mey yeşaü min ıbadih ve hüvel ğafurur rahıym”(Yunus suresi, 107. Ayet)

“İnnı tevekkeltü alellahi rabbı ve rabbiküm ma min dabbetin illa hüve ahızüm binasıyetiha inne rabbı ala sıratım müstekıym”( Hud Suresi, 56. Ayet)

“Ve keeyyim min dabbetil la tahmilü rizkahellahü yerzükuha ve iyyaküm ve hüves semıul alım”(Ankebut Suresi, 60. Ayet )

“Ma yeftehıllahü lin nasi mir rahmetin fe la mümsike leha ve ma yümsik fe la mürsile lehu mim ba’dih ve hüvel azızül hakım” (Fatır Suresi, 2. Ayet)

“Ve lein seeltehüm men halekas semavati vel erda le yekulünnellah kul eferaeytüm ma ted’une min dunillahi in eradeniyellahü bi durrin hel hünne kaşifatü durrihı ev eradenı bi rahmetin hel hünne mümsikatü rahmetih kul hasbiyellah aleyhi yetevekkelül mütevekkilun”(Zümer Suresi, 38. Ayet)

“Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym” (Tevbe Suresi, 129. Ayet)

Sakinleşmek İçin Okunacak Ayetler Nasıl Okunmalıdır?

Sakinleşme ayetlerinin okunuşu, kesinlikle abdestli yapılmalıdır. Kur’an-ı Kerim’den okunan bölümler olduğu için abdestli okunmaları makbul kılınmıştır. Ayrıca, namaz kılındıktan sonra dua edilip bu ayetlerin okunmaları daha tesirli olmalarını sağlayacaktır.

Sakinleşmek İçin Okunan 7 Esma Nedir?

Sakinleşme amacıyla okunacak esmalar, şunlardır:

Ya Selam

Ya Aziz

Ya Vehhab

Ya Alim

Ya Latif

Ya Halim

Ya Sabur

Bu esmaül Hüsnaların her biri, art arda 7’şer kez tekrar edilmelidir. 7 kez tekrar edilen bu isimler hem kişilerin sakinleşmesine yardımcı olur hem de kişileri Allah’ın izniyle rahatlatır.

Editör: TE Bilisim