Kanada'nın Victoria kentinde Olimpiyat Elemeleri B Grubu ilk maçında A Milli Takımın rakibi Uruguay oldu. Maç Türkiye saati ile sabah 05.35'te başlarken karşılaşmaya istekli başlayan taraf da Türkiye oldu. Cedi Osman'ın etkili performansıyla ilk 5 dakikayı 15-8 önde geçen Milli takım, Calfani ve Wachsmann ile skor üreten Uruguay karşısında dış atışlardan 5 isabet bulduğu ilk çeyreği 27-22 önde tamamladı. Devreyi de 43-37 üstünlükle noktaladı.

Maçın Üçüncü çeyreğinde Uruguay, daha üstün bir oyun ortaya koydu. Uruguay, Granger'ın hücumda sağladığı 14 sayılık katkıyla son periyoda 63-61 önde girdi.

Dördüncü ve son periyodun başında pota altından ve 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste basketler kaydeden Uruguay, 32. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 72-64. Uyguladığı sert savunmayla rakibinin hücumdaki hızını kesen Türkiye, Cedi Osman'ın isabetli dış atışıyla 36. dakikada tekrar öne geçti: 79-80. Kalan bölümde, çok iyi performans sergileyen Cedi Osman'ın yanı sıra Doğuş Özdemiroğlu ve Alperen Şengün ile kritik basketler bularak farkı açan Türkiye, karşılaşmadan 95-86 galip ayrıldı.

CEDİ OSMAN BAŞROL OYNADI

A Milli Takım'da Cedi Osman 27 sayı, 9 ribaund, 4 asist, Alperen Şengün 15, Melih Mahmutoğlu 10 sayıyla oynadı. Uruguay'da ise Jayson Granger 25 sayı, 10 asist, 5 ribaund, Mathias Calfani 16, Esteban Batista 12 sayı üretti.

TOKYO OLİMPİYATLARI YOLUNDA ÖNEMLİ KARŞILAŞMA

A Milli Erkek Basketbol Takımı, B Grubu'ndaki ikinci maçında yarın TSİ 05.35'te Çekya ile karşılaşacak.

Gruplarını ilk 2'de tamamlayan takımlar, çapraz eşleşme usulüyle yarı finalde karşılaşacak. Yarı final müsabakalarında rakiplerini yenen ekipler, finale çıkacak. Final maçını kazanan takım, Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkı elde edecek.

Editör: TE Bilisim